Ege Postası
Geri

“Öğrencilere yönelik Saldırılara son verilsin”

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Ege Üniversitesi’nde biber gazlı saldırıya uğrayan öğrencilere destek olmak amacıyla TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.
“Öğrencilere yönelik  Saldırılara son verilsin”
Haberler / Politika
7 Kasım 2012 Çarşamba 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, üniversitelere ve öğrencilere yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, “Bu saldırılara son verilmesini istiyoruz. Üniversitelerimize yapılan saldırıların, AKP İktidarının kendi düzenlerini devam ettirmek isteyen 12 Eylül generallerinden ne farkı vardır'” dedi.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, üniversitelerde polis gölgesinde eğitim olamayacağını vurgulayarak, “İzmir’in CHP Milletvekilleri olarak İzmir Valiliği’ni, Emniyet Müdürlüğü’nü ve üniversite yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi, demokratik hak ve özgürlükler konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekilleri Moroğlu ve Yüksel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenledikleri basın toplantısıyla,  6 Kasım’da, 31 yıldır üniversiteleri bilim kuruluşları olmaktan çıkardıklarını iddia ettikleri Yüksek Öğretim Kurumu’nu protesto eden öğrencilere yönelik gözaltı ve saldırıları kınadı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “İktidarı ve devlet kurumlarını ele geçirmeden önce demokrasi havarisi görünerek, halkımızı aldatan AKP, ele geçirdiği her kurumu daha da gericileştirmeye devam etmektedir” derken, ülkesinin ve halkının sorunlarına her yurttaştan daha fazla kafa yoranların gençler olması gerektiğine dikkat çekti.

İdeolojik yaklaşımları ne olursa olsun üniversite gençliğinin; hem genç oldukları için, hem de bilim ile tanıştıkları için sorgulamaya, düşünmeye ve haksızlıklara karşı mücadele etmeye hazır olduğunu anlatan Moroğlu, “Bu özellikleri ülkemiz için yok edilecek bir özellik değildir. Aksine teşvik edilmesi gereken bir özelliktir. Gençliğin siyasete aktif katılımını sağlamak için de gereklidir. Dikta rejimleri için ise gençlik bu özellikleri nedeni ile baskı altına alınması gerekendir. Hapse atılarak, işkence yapılarak, aileleri taciz edilerek, işsiz bırakılarak, üniversiteden atılarak susturulması gerekendir. Üniversitelerimize yapılan saldırlar da bunun içindir AKP İktidarının kendi düzenlerini devam ettirmek isteyen 12 Eylül generallerinden ne farkı vardır'” diye sordu.



“Polis gölgesinde eğitim olmaz”

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, İzmir’e ve Ege Üniversitesi’ne özel bir vurgu yapılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “İzmir bütün yurttaşları ve kurumları ile ve üniversiteleri ile hoşgörü kenti olarak bilinen bir kenttir ve bu özellikleri ile bütün siyasetçiler tarafından öne çıkarılır. Çünkü bu özelliğimize açıkça karşı çıkılamaz. Bu özelliğimiz AKP İktidarı tarafından yok edilmek istenmekte, bunun için de oyun üstüne oyun, baskı üstüne baskı, saldırı üstüne saldırı yapılmaktadır. Üniversitelerimiz özellikle de Ege Üniversitesi bu saldırılardan nasibini almaktadır. Üniversitelerde polis gölgesinde eğitim olmaz. AKP İktidarının kaldıracağız dediği YÖK’ü ve hazırlanan yeni YÖK Yasası’nı istemiyoruz, bilimsel, parasız eğitim, demokratik özerk üniversite istiyoruz diyen öğrencilere saldırılmaz. Üniversite yönetimi ile öğrencileri karşı karşıya getirmek için oyun üstüne oyun oynanmaz. İzmirli de, İzmirlinin üniversiteli öğrencisi de yöneticileri de buna müsaade etmez.”



Vali, Emniyet Müdürü ve Rektöre: “Duyarlı olun”

CHP’li Moroğlu ve Yüksel, İzmir’in CHP Milletvekilleri olarak İzmir Valiliği’ni, Emniyet Müdürlüğü’nü ve üniversite yöneticilerini, öğrencileri, demokratik hak ve özgürlükler konusunda daha duyarlı olmaya, düşünmenin sorgulamanın, ifade etmenin ve barış içinde yaşamanın ortamını birlikte yaratmaya çağırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası