Ege Postası
Geri

Öğrencilerle zeytin hasadı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından yürütülen Toprak ve Çocuk Programı çerçevesinde ilkokul öğrencileriyle zeytin hasadı etkinliği gerçekleştirildi.
Öğrencilerle zeytin hasadı
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Aralık 2018 Perşembe 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin de üyesi olduğu Uluslararası Zeytin Konseyi'nin dünyada zeytin ve zeytinyağının önemine vurgu yapmak amacıyla ilan ettiği 'Dünya Zeytin Günü' kutlamaları kapsamında, İzmir Ticaret Borsası tarafından Uluslararası Zeytin Konseyi'nin proje desteği ile geçen haftalarda düzenlenen '1. Zeytin Festivali'nin ardından, Borsa tarafından yürütülen Toprak ve Çocuk Programı çerçevesinde ilkokul öğrencileriyle zeytin hasadı etkinliği düzenlendi.

İlkokul öğrencileri ile Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nün Kemalpaşa ilçesindeki zeytin bahçesinde birlikte hasat yapıldı. Etkinlik esnasında İzmir Ticaret Borsası Ar-Ge Müdürlüğü ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü yetkilileri tarafından öğrencilerle zeytin türleri, hasat ve toplamaya ilişkin bilgiler verildi.

Soğuk hava koşullarına rağmen oldukça eğlenceli geçen hasat etkinliği sonrasında öğrenciler, topladıkları zeytinleri Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nün Bornova'daki merkezine götürerek zeytinyağının üretiminden sofraya geçiş sürecine kadar olan işlemleri tüm aşamalarıyla izleme fırsatını elde etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası