Ege Postası
Geri

Okul öncesi eğitimde miniklere saygı, sevgi ve empati eğitimi veriliyor

Okul öncesi eğitimde öğrencilere öğrenmeye istek uyandırmayı ve öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi amacıyla ‘Biz Değeriz Projesi’ hayata geçirildi. Turgut Özal Üniversitesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün...
Okul öncesi eğitimde miniklere saygı, sevgi ve empati eğitimi veriliyor
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Okul öncesi eğitimde öğrencilere öğrenmeye istek uyandırmayı ve öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi amacıyla ‘Biz Değeriz Projesi’ hayata geçirildi. Turgut Özal Üniversitesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak projesi ile Ankara’nın 25 ilçesinden 200 öğretmen yaklaşık 4 bin öğrenciye sevgi, saygı, empati, sorumluluk, doğruluk-dürüstlük eğitimi verdi.

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgut Özal Üniversitesi işbirliği ile Gonca Özel Eğitim Kurumları'nın sponsorluğunda yürütülen ‘Biz Değeriz Projesi’ sertifika töreni yapıldı. Turgut Özal Üniversitesi Etlik Kampusu Kongre Merkezi’ndeki törende, proje kapsamında Ankara’nın 25 ilçe merkezinden 6 ay boyunca 3’er saatlik hizmet içi eğitim alan 205 okul öncesi öğretmen sertifikaları verildi. Törene Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erol Oral, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağla Gür projenin tanımı ile ilgili bir sunum yaptı. Biz Değeriz Projesi kapsamında 9 eğitim teması bulunduğunu belirten Gür, her bir programdan 100’de fazla etkinlik bulunduğunu söyledi. Program kapsamında öğrencilerle 1000 etkinlik gerçekleştirildiğini belirten Gür, “Sevgi, saygı, empati, nezaket kuralları, doğruluk, dürüstlük gibi temalar temele alınarak zengin ve çeşitli okul öncesi eğitim etkinlikleri ile program oluşturuldu. Program Talim ve Terbiye Kurulu tarafından da onaylandı.” diye konuştu.

Davranış Geliştirme Merkezli Değerler Eğitimini eğitimin her kademesinde uygulamaya yönelik projeler geliştirdiklerini belirten Gür, “Ailelerin değerlere ilişkin farkındalığını oluşturacak Aile Eğitim Programı hedeflerimiz arasında. Uzun vadede ise değeroloji ilminin temellerini atarak her biri kendi bilim alanında yetkin olan değerologlar yetişmesine katkıda bulunmak.” dedi.

"YİTİK HAZİNEMİZİ ARIYORUZ"

200 öğretmenin çetrefilli ve zor bir alanı seçtiğini belirten Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “Bizim aradığımız şey medeniyetimizin temel taşlarıdır. Kültürümüzü ve medeniyetimizi oluşturan anlayışın bu dünyadan kaybolup gitmesinden korkuyoruz. Biz yitik hazinemizi arıyoruz. Yitirdiğimiz şeyleri arıyoruz. Kırıntıları kalmış, küçülmüş, ufalanmış olan değerlerimizi, anlayışımızı, yaklaşımımızı yeniden toplumumuzda etkin hale getirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

AİLEDEN BAŞLAYAN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Çocuk yaştan başlayarak eğitimin adımlarının atılması gerektiğini belirten Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral da, “0-2 yaş arası insan zekasının yüzde 80’inin olgunlaştığını idrak ettiğimizde demek ki erken yaşlarda eğitim içerisinde bu alanda ne kadar çok şey koyabilirsek bu konuda başarıya ulaşmadaki şans o kadar fazla olacaktır. Aileden başlayan eğitim çok önemli. Günümüz şartlarında bütün dünyada eksik olanda budur. Eğitimdeki eksiklik bütün dünyada var.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim alan 200 öğretmene sertifikaları verildi.
Biz Değeriz Projesi’nde sevgi, dostluk ve arkadaşlık,saygı, empati, sorumluluk, doğruluk ve dürüstlük, nezaket davranışları,nezaket ifadeleri ve emanet dersleri yer alıyor. Proje kapsamında okul öncesi öğretmenlere verilen destekle öğrencilerin sevgi, dostluk, empati, doğruluk ve dürüstlük,nezaket değerleri kazanması amaçlanıyor. Proje 2012-2013 eğitim öğretim yılında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgut Özal Üniversitesi ile birlikte yürütülüyor. Proje kapsamında 200 okul öncesi öğretmenine eğitim verildi. Proje Ankara’da 25 ilçeden okul öncesi öğretmenleri kapsıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası