Ege Postası
Geri

Okulda kök hücre bağışı

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu'nda düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına, veliler ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi.
Okulda kök hücre bağışı
Haberler / İzmir
29 Aralık 2017 Cuma 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu'nda, kan bağışı toplamak ve milli dansçı olan, lösemi tedavisi gören lise öğrencisi Kaan Özelçam'a kök hücre bulunması için destek vermek amacıyla kampanya düzenlendi. Kızılay'ın eğitim kurumları arasında gerçekleştirdiği 'İzmir sana kanım feda' projesi kapsamında düzenlenen ve saat 08.00'da başlayıp 17.30'a kadar süren kan ve kök hücre bağışı kampanyasına veliler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Gün boyunca 400 ünitenin üzerinde kan bağışında bulunuldu.

Projeye gönüllü olarak talip olduklarını belirten Okul Müdürü Fatih Kaya, "Biz organizasyonumuzu çok geniş kapsamda tutuyoruz. Yaklaşık 1200 öğrencimiz var. Bunların velilerini ve akrabalarını düşündüğümüzde İzmir rekorunu hedeflemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Özellikle kan bağışı kampanyalarında kadınların katılımının az olduğunu gördük ve biz annelere ulaşmak istedik. Nitekim, annelere, teyzelere ulaştık. Kampanyanın mesai saatinde olması katılım açısından bizim için bir dezavantaj olmasına rağmen şu an okulumuzda yoğun bir bağış söz konusu. Bu büyük ilgiden dolayı çok mutluyuz" dedi.

Ayrıca, Karşıyaka'daki bir okulda lösemi hastası küçük yaşta bir öğrencinin olduğunu duyduklarını ve çok etkilendiklerini belirten Kaya, "Bunun üzerine kök hücre kampanyasına da katılmaya karar verdik. Kök hücre bağışı gerçekten çok önemli" dedi. (DHA)



 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası