Ege Postası
Geri

Okuma Yazma kursuyla hayata tutundular

Genellikle minik öğrencileri görmeye alışık olduğumuz okul sıraları, bu kez anneleri ağırlıyor. Kimi okumaya, kimi de yazmaya çalışıyor. Çoğunluğu hayatlarında okul yüzü görmeyen kadınlar, Buca Belediyesi’nin Çamlıkule Semt Evi’nde açtığı okuma yazma kurslarında alfabe ile tanışmanın mutluluğunu yaşıyor, geleceğe umutla bakıyorlar.
Okuma Yazma kursuyla hayata tutundular
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2015 Pazartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Buca Belediyesi’nin Halk eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü okuma-yazma kursları kadınların yüzünü güldürüyor. Bugüne kadar otobüslerin hat numarasını bile okuyamayan, hiç okul yüzü görememiş kadınlar, Buca Belediyesi Semt Evi’nde düzenlenen ücretsiz okuma- yazma kurslarında hayata yeniden başlıyor. Haftanın 5 günü süren eğitimlerde 120 saatlik birinci kademe ve 180 saatlik ikinci kademe kursları tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma almaya hak kazanıyor.

Hepsi en az minik öğrenciler kadar heyecanlı. Yaşlı ellerinde kitapları, güzel yazı defterleri; hayatları boyunca süren karanlıktan kurtulmaya çalışıyorlar. Ulaşım araçlarının hat numarasını okuyamadan, hastaneye gidiş yolunu bilmeden yaşadıkları günleri unutmaya çalışıyorlar. Kimseye ihtiyaç duymadan günlük hayatlarını sürdürebilmek büyük bir mutluluk onlar için. 



Belediyenin kursları sayesinde hayatlarının değiştiğini belirten kadınlar için yaşam asıl şimdi başlıyor. Bazıları ise okuma- yazma bilmekten aldıkları güç ile bir iş bulup çalışıp hem ailelerine hem de topluma faydalı olmak istiyorlar. Daha önceleri onlar için hayalden de öte olan bu düşünceler, şimdi daha sıcak ve yakın görünüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası