Ege Postası
Geri

Olay yaratan pankart ile ilgili başkanlar konuştu

Çin hükümetinin özellikle Sincan Özerk Bölgesi’nde Müslüman Türk'lere yönelik işkence yaptığı iddiası üzerine, Ülkü Ocakları'nın hazırladığı “Burnumuzda tütüyor Çinli'nin kan kokusu” isimli pankart tepkileri de beraberinde getirdi. İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba ve MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, Kemalpaşa'da Ülkü Ocakları'na asılan pankartla ilgili konuştu. Olay yaratan pankart ile ilgili
Olay yaratan pankart ile ilgili başkanlar konuştu
Haberler / İzmir
11 Temmuz 2015 Cumartesi 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Ülkü Ocakları'nın Kemalpaşa'da “Burnumuzda tütüyor Çinli'nin kan kokusu” isimli pankartı asması özellikle sosyal medyada tepkiler yağdı. Asılan pankartla ilgili olarak konuşan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba, "Gençlerimiz bazen uç noktalarda olabiliyor" açıklamasında bulundu. MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok ise gençlerin duygusal olarak düşündükleri ve konuyla ilgili fazla hassas davrandıkları için bu tür eylemler yaptıklarını dile getirdi. 
AĞBABA: ANLIK VE DUYGUSAL BİR TAVIR OLDU 
İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba, Ülkü Ocakları'nın MHP'li gençlerden oluştuğunu ve genç oldukları için uç noktalarda olabileceklerinin altını çizdi. Pankartın asılmasıyla ilgili konuşan Ağbaba, "Çin hükümetinin soydaşlarımıza uygulamış oldukları işkenceye karşı duygusal olarak bir yaklaşım sergilediklerini düşünüyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de basına vermiş olduğu açıklamalar bu yöndeydi. Sıradan bir vatandaş olmadığımızı düşünerek ifade etmek isterim ki, bazı değerlerimiz söz konusu olunca bir an için gözümüz kararabiliyor. Ancak anlık ve duygusal bir tavır olmuştur” dedi. 
"BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR"
Parkart dışında tartışılması gereken daha önemli konuların olduğuna dikkat çeken Ağababa şöyle konuştu: "Pankartın dışında tartışılması gereken daha önemli bir nokta var. Bu  olaylardan prim yapmak isteyenler kimle? Doğu Türkistan ile ilgili haberler yapıldığı zaman neden medya sağır ve kör kalıyor yaşananlar? Anadolu Ajansı Doğu Türkistan'a gitmiş fotoğraf çekmiş güya ortalık süt limanmış. Peki, sorarım size buradaki Uygur kardeşlerimiz yalan mı söylüyorlar'  Medyanın Ülkücüler ile ilgili olarak sürdürdüğü bu karalama kampanyasına bir anlam veremiyorum. Türk gençleri Uygur'daki soydaşlarımızın yanında olunca suç mu oluyo? Birileri çıktı Rabiacı oldu,  İhvancı oldu kimilerinin  Mursi için ağlarken, bizim Doğu Türkistandaki soydaşlarımızın yanında olmaya çalışırken, bu hareketimizin birilerinin gözüne batması da araştırılması gereken önemli bir nüanstır. Bunların dış merkezli güçlerin Hükümetimize baskı gerçekleştirip algı operasonu yapmasından başka bir şey değildir.” 
GÖZÜTOK: BASKI VE ZULÜM BİZLERİ DERİNDEN ETKİLEDİ... 
Ülkücü gençlerin Doğu Türkistanda'ki Uygur Türk'lerine  uygulanan baskı ve işkence dolayısıyla hassas oldukları için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok ise "Öncelikle  Doğu Türkistanda'ki Uygur Türk'lerine uygulanan baskı ve zulüm bizleri bir hayli derinden etkilemiştir. Gençlerimizin olaya ilişkin gerçekleştirdikleri eylem çok hassas oluşlarından kaynaklanmaktadır. Genel Başkanımızın da açıklamaları bu yöndedir” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası