Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Levent Ölçer, Bayraklı için en önemli hedefinin sürdürülebilir planlı gelişim ve sosyal adaletin sağlanması olduğunu ifade etti. Bayraklı Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve CHP Bayraklı İlçe eski Başkanı Ölçer, 2009 yılında Karşıyaka ve Bornova sınırları bölünerek oluşturulan Bayraklı’nın coğrafik konumu itibariyle İzmir’in en önemli ilçelerinden olduğunu kaydetti. Konumu ve belediyenin çalışmalarıyla hızlı bir gelişim gösteren ilçenin geleceği için sosyal adaletin sağlanması ve sürdürülebilir bir planlamanın oluşturulması gerektiğini ifade eden Ölçer, ilçe sakinleriyle birlikte Bayraklı ve sakinlerine iyi bir gelecek planlamak için göreve talip olduğunu açıkladı.
İşsizlikle savaşmak için meslek kursları
Yolları yenilemek, spor ve çocuk parkları yapmak, kültür merkezi inşa etmek, sosyal donatı alanları oluşturmak gibi belediyecilik görevlerinin yanı sıra Bayraklı sakinlerine daha iyi bir yaşam sunmak istediklerini ifade eden CHP Ölçer, “Biz, sadece Bayraklı için değil, Bayraklılılar için de çalışacağız. İlçede büyük bir sosyal adaletsizlik var. Bir tarafta gökdelenler varken diğer tarafta düzensiz bir yapılaşma bulunuyor. Halkın en büyük sorunu işsizlik, mesleksizlik. İşsizlerin önemli bir bölümü, eğitimi, tecrübesi, mesleği olmayan insanlardan ya da çocuğuna bakmak zorunda olduğundan çalışamayan kadınlardan oluşuyor. İstihdam edilirliği yüksek, katma değeri olan farklı iş dallarında açacağımız meslek edindirme eğitimleri ile ilçedeki işsizliği azaltmayı hedefliyoruz” dedi.
Kadın öncelikli istihdam modeli
Sosyal adaleti sağlamak için meslek edindirme kapsamında verilecek eğitimleri başlangıçta kadın odaklı gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Levent Ölçer, “Bayraklı’daki işsiz nüfusun önemli bölümü çalışmak isteyen, mesleği olmayanlardan oluşuyor. Çeşitli nedenlerle istihdam dışı kalmış bu bireylerin ekonominin bir parçası olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Aralarında yabancı dil, bilgisayar kullanımı, uygulamalı girişimcilik, sosyal medya ve internetten pazarlama, çocuk ve yaşlı bakımı, takı, hediyelik ve süs eşyaları tasarımı vb. dalların olduğu çok farklı alanlarda eğitim açmayı, çocuklarını bırakamayan kadınlarımız katılabilsin diye eğitim merkezinde küçük bir çocuk oyun parkı kurmayı hedefliyoruz” dedi.
Belediye kaynaklarını kullanmadan
Bayraklı’nın sağladığı büyümede önemli payın şu an krizde olan inşaat sektörü olduğunu hatırlatan Ölçer, “Gelişimin sağlıklı ve sürdürülebilir olması için insanların dahil tüm kaynakların sürecin içinde olması gerekir. Aksi takdirde şu an ülkemizde olduğu gibi ‘balon’ olarak ifade edilebilecek geçici bir gelişme sağlarsınız ve o balon er ya da geç söner. Yükselişin kalıcı olması için temelden, kullanılmayan kaynaklardan değişime başlamak gerekir. Mesleği olmayan insanlara umut olan köy enstitüsü modelini yetişkin bireyler için Bayraklı’da Kent Enstitüsü adıyla kurmayı hedefliyorum. Burada işsiz yetişkin bireylerin meslek edinmesine imkan tanırken, kooperatifler aracılığıyla özel stantlar ve internetten satış gerçekleştirerek, insanların gelir elde etmesini sağlayacağız. Bunu da belediye kaynaklarını kullanmadan Avrupa Birliği Hibe Fonları ile yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.