Ege Postası
Geri

Ömerli Müftülüğü'nden Kutlu Doğum nedeniyle kan bağışı

Mardin Ömerli İlçesi Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ömerli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda bir program gerçekleştirdi. Programa İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun,...
Ömerli Müftülüğü'nden Kutlu Doğum nedeniyle kan bağışı
Haberler / Genel
22 Nisan 2013 Pazartesi 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin Ömerli İlçesi Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ömerli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda bir program gerçekleştirdi.

Programa İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin Çevre Ve Şehircilik Müdürü Halil İbrahim Metin, Mardin SGK İl Müdürü Mehmet Salih İlhan, Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, Daire Amirleri, STK temsilcileri ve halktan çok sayıda kişi katıldı. Ömerlide ikamet eden Süryani ailelerinde programa iştiraki güne ayrı bir önem kattı.

Kutlu Doğum Haftasının bu yılki teması olan “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” çerçevesinde açılış konuşmasını Ömerli İlçe Müftüsü İsmail Ünal yaptı. Eşref-i mahlûk olarak yaratılan insanoğlunun bugün yapay birçok problemle karşı karşıya bırakıldığını ve insanın onursuzlaştırıldığını belirtti. Programa destek verenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Ömerli Kaymakamı Tekin Erdemir’in selamlama konuşmasından sonra, konuşmacı olarak kürsüye çıkan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun İnsan onuruyla ilgili ayet ve hadisleri okuyarak insanın Allah nezdindeki onur ve şerefini, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hayatından örneklerle açıkladı ve Efendimizin insan onuruna verdiği değeri vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Sakal-ı Şerif ziyareti yapıldı ve okullar arasında yapılan şiir, kompozisyon ve hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program Ömerli Müftülüğü ilahi grubu ve YİBO öğretmenleri ve öğrencileri tarafından kurulan ilahi grubu tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak söylenilen ilahilerle sona erdi.

KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ömerli İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ömerli Şubesi tarafından Kızılay’a kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Düzenlenen kampanyaya din görevlileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ömerli İlçe Müftüsü İsmail Ünal "Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır" diyerek Kan bağışının önemine vurgu yaptı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası