Ege Postası
Geri

Önerge komisyonla sevk edildi: Park alanı için ‘spor tesisi’ önerisi

Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde ilçenin Mavişehir Mahallesi’nde yer alan ve mevcut planlarla park alanı olan alanın imar planının değişikliği gündeme geldi. Alanın planının kapalı spor salonu olarak değiştirilmesini öngören önerge, görüşülmek üzere imar komisyonuna gönderildi.
Önerge komisyonla sevk edildi: Park alanı için ‘spor tesisi’ önerisi
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Haziran 2022 Pazartesi 18:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. 

Kısa süren meclis oturumda, ilçenin Mavişehir Mahallesi’nde bulunan park alanının imar değişikliği gündeme geldi.

Gündeme gelen önerge kapsamında; Mavişehir Mahallesi Aziz Nesin Bulvarı 2040/3 sokağın kesişimde yer alan park alanında plan değişikliği yapılması ve alanın kapalı spor tesisi haline getirilmesi önergesi meclis üyelerine sunuldu.
Önerge kapsamında; alanın 1/100 ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılacak. 1 kat yapılaşma koşulu olan plan önergesi, meclis üyelerince İmar Komisyonu'na sevk edildi.

"BU ÇAĞDAŞ KENTİN BELEDİYESİNİN DE…"

Meclisin kapanışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yakın zamanda, belediye bünyesinde hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olarak adlandırılabilecek projeler hakkında bilgilendirmelerin yapılacağı bir lansman gerçekleştireceklerini belirtti ve "14 Haziran günü 18.30'da bu salonda bir bilgilendirme yapacağız. Önümüzdeki günlerde de benzer bilgilendirmeyi sıkça yapmaya çalışacağız. Bizler Karşıyaka Belediyesi olarak zaman zaman sizlerin de katıldığı, zaman zaman dışarıda kaldığınız ama belediyedeki bürokrat arkadaşların yürüttüğü bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bunların bir çoğu çağın gerekliliğini sağlayan çalışmalar. Karşıyaka, kent kimliği itibariyle öncü olma kimliğine sahip bir kent. İnsanlarımızın kültürel özellikleri, eğitim düzeyinin yüksekliği, kent yaşamında genel olarak kalitenin istenmesi, çevre konusunda duyarlılık gibi özellikleri olan bir ilçeyiz. Bu çağdaş kentin belediyesinin de çağın gereklerine uygun çalışmalar yapması yakışık olandır. Biz de bu çerçevede diğer belediyelerden farklı hatta Türkiye'de ilk kez diye niteleyebileceğimiz bazı çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıllar için… 2-3 yıllık değil, 30-40 senelik bir vizyonla kentin geleceğinin planlanması için vizyon geliştirme birimi kuruldu belediyemizde. Bu bir seneye yakındır faaliyet gösteriyor. Bu birimin altında bir sürdürülebilirlik raporlama çalışması gerçekleştirildi. Aynı zamanda vatandaş katılım birimi oluşturduk. Bunların hepsi arka planda akademik altyapısı olan çalışmalar. Bunlar için bir tanıtım, lansman gösterisi yapılacak" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası