Ege Postası
Geri

“Önseçim yapmam“

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlarla buluştuğu toplantıda, "hastalıklı" olarak nitelendirdiği örgüt yapısını eleştirdiği belirtildi
“Önseçim yapmam“
Haberler / Politika
4 Mart 2013 Pazartesi 18:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıracağı yeni fuar alanının temelini atmak için önceki gün İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine, ilçe ve belediye başkanlarıyla buluştuğu kahvaltıda verdiği mesajlar damga vurdu. Swissotel Büyük Efes'teki kahvaltıda ilçe başkanlarından gelen, "Yerel seçimler öncesi adayları belirlemek için örgütte önseçim yapılması" yönündeki talebi değerlendiren Kılıçdaroğlu'nun, "Tüm Türkiye'de 'ön seçim yapacağız' diye bir şey yok. Bazı yerlerde ilçe ve belediye başkanları, önseçim yapılma ihtimaline karşı eş, dost, akrabalarını ve hemşerilerini üye yapıyorlar duyumunu aldık. Hastalıklı bir üye yapımız var. Örgütün bu durumunda önseçim yapmam" dediği bildirildi. 

Üye akrabalar
Yaklaşık 2 saat süren ve basına kapalı yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu'nun, "Herkes eşini, dostunu, akrabasını üye yapmış. Partiye oy verenlerin üyeliklere yansıması lazım. Anketler yapıyoruz. Bu anketlerde iki soru sorduk. Birincisi, belediye başkanından memnun musunu? İkincisi ise belediye başkanı olarak kimi görmek istiyorsunu? Partililerin de eğilimini alacağız. Anketlerden çıkan değerler bizim için önemli olacak. Bir de hangi adaya oy çıkacaksa tabi ki o aday ile yolumuza devam edeceğiz. Örgütün şu anki üye yapısı hastalıklı. Bu durumda ön seçim yapmam" dediği ifade edildi.

"Tartışanı çizerim"
Kılıçdaroğlu'nun, ilçe başkanlarını da belediye başkanları ile olan ilişkileri konusunda uyardığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, örgütün belediye başkanlarına, başkanların da örgütün işine karışmayacağını vurguladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir şey olursa bize bildirin. İlçe başkanı, belediye başkanı yanlış yapsa, hatalı davransa bile üzerini kapatacak. Eleştirilerinizi kendi aranızda yapın. AK Parti'ye bir bakın. Bir sorun olduğında dışarı yansıtıyorlar m? Bizim en büyük sorunumuz bu. Parti disiplinine herkes uyacak. Yoksa çizerim" ifadesini kullandığı dile getirildi.

Vekillere uyarı
Toplantıda bazı ilçe başkanları, partide yaşanan görüş ayrılıklarını dile getirdiği belirtildi. İlçe başkanlarınca milletvekillerinin bazı açıklamalarının kendilerini zor durumda bıraktığını ve partinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığının söylenmesi üzerine Kılıçdaroğlu'nun, "Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Genel Merkez'in bir politikası var. Milletvekilleri bu şekilde konuşmayacak. Gereken uyarıyı yaptık" dediği belirtildi. 

Panel hastalığı
Kılıçdaroğlu'nun, partililere "Panel hastalığından kurtulun" dediği öğrenildi. CHP liderinin, "İlçe başkanları miletvekillerini alıp, AK Parti'nin en çok ay aldığı yerlere götürün. Kahvehanelerini gezdirin. Sandık örgütlenmesini bir an önce tamamlayın. Sandık sorumluları o sandıkta oy kullanacak seçmenle iletişime geçsin. Burada kadın ve gençlik kolları başkanlarına büyük görev düşüyor. Kapıları tek tek çalın. Ev kadınlarının yüzde 50'si AK Parti'ye oy veriyor. Sokakta broşür dağıtacağımıza seçmenin kapısını çalacağız" talimatları verdiği belirtildi. (YeniAsır Onur ÇAKIR)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası