Ege Postası
Geri

Ordu'da geri dönüşümle hem doğa hem ekonomi kazanıyor

Her gün rastgele çevreye atılan binlerce plastik, cam ve diğer atıklar doğada telafisi zor tahribatlara neden oluyor. Doğaya ciddi zarar veren bu atıkların büyük kısmı geri dönüşüme tabi tutulup yeniden kullanılabilir. Bu kapsamda, Ordu...
Ordu'da geri dönüşümle hem doğa hem ekonomi kazanıyor
Haberler / Genel
16 Eylül 2013 Pazartesi 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Her gün rastgele çevreye atılan binlerce plastik, cam ve diğer atıklar doğada telafisi zor tahribatlara neden oluyor. Doğaya ciddi zarar veren bu atıkların büyük kısmı geri dönüşüme tabi tutulup yeniden kullanılabilir. Bu kapsamda, Ordu Belediyesi’ne bağlı olarak 6 yıldır faaliyetini sürdüren Ordu Kaynağında Ayrıştırma Projesi (ORKAP), topladığı atıklar sayesinde hem çevreye hem ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Atık malzemelerin dönüştürülerek tekrar kullanılması, yani geri dönüşümün önemi her geçen gün artıyor. Sayısız kez dönüştürülebilir özelliği ile bu alanda en çok kullanılan maddeler plastik, cam, kağıt ve metal parçaları. Ordu’da altı yıl önce kurulan katı atık ayrıştırma tesisi, toplanan malzemelerin geri dönüşümünü sağlayarak tekrar kullanıma sunuyor. Ordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli çevre mühendisi Pınar Toraman Güvercin, toplanarak geri dönüşümü sağlanan malzemeler sayesinde hem doğanın hem ekonominin kazandığını söyledi.

Güvercin, “Ordu Kaynağında Ayrıştırma Projesi ile yıllardır ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlamaktayız. Böylece bu değerli malzemelerin çevreye zarar vermesini önlemekle birlikte, aynı zamanda ekonomiye de katkı sağlamış oluyoruz. Katı atık tesisine getirilen malzemeler burada sınıflandırılarak geri dönüşüm tesislerine gönderilmektedir. Bu tesislerde yapılan işlemlerin ardından malzemeler tekrar bizlerin kullanımına sunulmaktadır.” dedi.

Vatandaşların hiçbir ücret beklemeden gönüllü olarak katıldığı projeye her geçen gün verilen destek de büyüyor. Verilen adreslere giden ORKAP ekipleri, günde ortalama 4 tona yakın kağıt, plastik, metal ve cam gibi katı atıkları topluyor. Yetkililer, toplanan 1 ton kağıt atıkların geri dönüşümü sayesinde 17 ağacın kesilmekten kurtulduğunu, böylelikle hem doğanın hem ülke ekonomisinin kazandığını belirtiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası