Ege Postası
Geri

Organ bağışına destek

İZMİR Nakış Sanayicileri Derneği'nin (İNDER), düzenlediği organizasyonda, öğrencilere organ bağışı anlatıldı.
Organ bağışına destek
Haberler / İzmir
22 Mart 2015 Pazar 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği (TONKKD) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen Candostu Organ Bağışına Evet Platformu'nun Türkiye genelinde bilgilendirme seminerleri kapsamında İNDER organizasyonuyla Gaziemir Kocatürk Koleji'nde 200 öğrenciye organ bağışı ve önemi anlatıldı. Seminere öğrenci, öğretmen ve velilerin yanı sıra Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Mukadder Özden ve MTK Sanayici ve İşadamları Derneği (MTK SİAD) Başkanı İsmail Sadi Doğan katıldı.

Sunumu gerçekleştiren Dr. Rahmi Baykan, öğrencilere organ bağışı ve nakli konusunda bilgiler verdi. Öğrencilerin sorular sorduğu toplantıda konuşan MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, Candostu Platformu'nun insanı insanla tamamlayan organ bağışını ön plana çıkaran hayati öneme sahip ciddi bir proje olduğu için böylesine bir sosyal sorumluluk projesi içine dahil olduklarını söyledi. 

Candostu Platformu'nun amacının organ bağışı ve nakli konusunda toplumda yaygın bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve gelişmiş ülkelere göre düşük olan organ bağışını artırmak olduğunu ifade eden İNDER Başkanı İlhan Kuloğlu ise bu sayede yaşamak için organ bekleyen 25 bin dolayındaki ve sayıları 60 bine yaklaşan diyaliz bağımlıları için umut olabileceklerini söyledi. 

MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk ise, toplumda organ bağışı konusunda bir farkındalık yaratmak için projeyi hayata geçirdikl

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası