Ege Postası
Geri

Organları beş kişiye umut olacak

Çanakkale’de beyin ölümü gerçekleşen Muazzez Işıktaş'ın (63) organları, beş kişiyi hayata bağlayacak. Işıktaş, Gelibolu ilçesinde hayatını kaybeden annesinin cenazesinde fenalaşıp beyin kanaması geçirmesinin ardından Çanakkale...
Organları beş kişiye umut olacak
Haberler / Güncel
24 Eylül 2013 Salı 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale’de beyin ölümü gerçekleşen Muazzez Işıktaş'ın (63) organları, beş kişiyi hayata bağlayacak.

Işıktaş, Gelibolu ilçesinde hayatını kaybeden annesinin cenazesinde fenalaşıp beyin kanaması geçirmesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Işıktaş’ın eşi emekli Astsubay Mehmet Işıktaş, oğlu Serhad Işıktaş ve kızı Esra Yılmaz, annelerinin organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin kararı, Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü’ye iletildi. Ülkü de durumu, Türkiye Organ Nakli Koordinatörlüğü'ne bildirdi. Organların Bursa’ya nakline karar verildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen bir ekip, yaklaşık 6 saat süren ameliyatla Işıktaş’ın iki böbreğini, karaciğerini ve iki korneasını aldı. Organlar, Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde nakil bekleyen beş hastaya yetiştirilmek için Bursa’ya gönderildi.

Kendileri için zor ama insanlık için önemli bir karar aldıklarını belirten oğul Işıktaş, "Annemi kaybetmenin üzüntüsü elbette ki çok büyük. Bir yandan da mutluyuz, çünkü aldığımız organ bağışı kararıyla annem beş kişiyi hayata bağlayacak." diye konuştu.

Muazzez Işıktaş'ın, Gelibolu Devlet Hastanesi gasilhanesinde üzüntüden tansiyonunun yükselmesi sonucu beyin kanaması geçirdiğini belirten Dr. Ülkü ise rahatsızlandıktan kısa bir süre sonra Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini fakat bütün müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ülkü, "Ailesi, duyarlı bir karara imza attı. Organ bağışı için bize başvurdu. Kısa sürede Türkiye Organ Nakli Koordinatörlüğü'yle irtibata geçtik. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen ekiple birlikte geçtiğimiz gece ameliyata girdik. 6 saat süren ameliyatın ardından Muazzez Işıktaş’ın iki böbreği, bir karaciğeri ve iki göz korneası alındı. Uludağ Üniversitesi’nde nakil bekleyen beş hastaya yetiştirilmek için organlar karayoluyla yola çıktı." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası