Ege Postası
Geri

Organları ile 3 kişiye hayat verdi

Beyin ölümü gerçekleşen Ö.K.’nin organları ile 3 kişi hayat buldu. Pazar sabahı saat 05.30'da adeta zamana karşı yarışın yapıldığı Egepol Hastanesi’ndeki operasyonda, karaciğer ve böbrek nakli bekleyen üç hasta yeni organlarına kavuştu.
Organları ile 3 kişiye hayat verdi
Haberler / Genel
21 Mart 2016 Pazartesi 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Organ nakli operasyonu ile bilgi veren Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Hasan Murat Çelik, 50 yaşındaki hasta Ö.K.'nin beyin ölümü gerçekleşmiş şekilde Egepol Hastanesi'ne getirildiğini, hastanın ailesinin organ nakline karar vermesinin ardından hemen Organ Nakil Merkezi ile bağlantıya geçtiklerini söyledi.
 
Organ Nakil Merkezi'ne haber vermelerinin ardından merkez tarafından bütün organizasyonun yapıldığını belirten Dr. Çelik, “Hastane olarak nakil öncesinde bizim yapabileceğimiz tek işlem hastanın ailesi ile konuşup durumu merkeze aktarmaktı. Biz de organ bekleyen vatandaşlarımızın faydalanabilmesi için durumu merkeze aktardık. 3 - 4 saat süren bir zaman diliminde prosedür tamamlandı ve tüm insanlık adına hekim arkadaşlar ve hastane olarak operasyonu üstlendik” diye konuştu.
 
DENEYİMLİ VE ÖNEMLİ BİR MERKEZ
Egepol Hastanesi olarak anestezi, kardiyoloji, beyin cerrahisi ve nöroloji dallarında uzmanlaşmış bir kadroyla hizmet verdiklerini ifade eden Dr. Çelik, “Bünyemizde vatandaşlarımıza hizmet veren bütün doktorlarımız organ nakli ile ilgili Sağlık Müdürlüğü'nün bilgilendirme toplantılarına katılarak sertifakalarını almış durumdalar. Kalp damar cerrahisi ve büyük beyin ameliyatlarının da yapıldığı deneyimli ve önemli bir merkez konumundayız. Etik kurallar çerçevesinde hasta yakınlarını da üzmeden tüm bilgilendirmeyi yaparak rıza kapsamında organ nakli konusunda insanlığa faydalı olmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.
 


VATANDAŞLARIMIZ BİLİNÇLENMELİ
Ülkemizde organ nakli bekleyen çok sayıda hastanın da bulunduğuna dikkat çeken Dr. Çelik, organ naklinin hayat kurtaran önemine dikkat çekerek, vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi üzerine çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Yakınlarının organ nakline karar veren aileye teşekkür ederek başsağlığı dileyen Dr. Çelik, organ nakli yapılan vatandaşlara ise sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası