Ege Postası
Geri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Aliağa'ya dev yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de hayata geçirilecek Aliağa Kalabak Göleti ve Sulaması ile bölgenin topraklarına bereket gelecek. Ayrıca, proje ile Bakanlık tarafından Aliağa’da kırsal kalkınmaya destek verilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Aliağa'ya dev yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan  Aliağa'ya dev yatırım
Haberler / İzmir
30 Haziran 2015 Salı 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aliağa ziyareti sırasında vatandaşların talebi üzerine İzmir Aliağa Kalabak Göleti ve Sulaması Projesi’nin ek yatırım programına alınması maksadıyla talimat verdi. Bu kapsamda, ek yatırım programına alınan projenin inşaat ihalesi hazırlıklarına başlandı.

970 Dekar Münbit Toprak Sulamaya Açılacak

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek gölet talvegten 38 metre yüksekliğinde olacak. Projenin tamamlanması ile Aliağa'da 970 dekar mümbit toprak sulamaya açılacak. Sulama şebekesinin tamamı borulu sistem ile teşkil edilerek modern bir şekilde yağmurlama ve damla sulaması yapılacak.

Ayrıca, kırsal kesimde ekonomik getirisi yüksek bitki desenleri ile dekar başına yıllık 1039 TL gelir artışı, toplamda ise 875 bin lira yıllık net gelir artışı sağlanacak. Böylece kırsal kesim ekonomik yönden refaha kavuşacak ve kente göçte önlenmiş olacak.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası