Ege Postası
Geri

Ormanları ihmal ve dikkatsizlik yakıyor

Yaz aylarında termometrelerdeki sıcaklık dereceleri yukarı doğru artarken, ormanların baş düşmanı olan yangınların sayıları da son haftalarda giderek artıyor. Orman yangınlarıyla 7 gün 24 saat esasına göre 1347 personeliyle amansız bir mücadele veren İzmir Orman Bölge Müdürlü Şahin Aybal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu yangınlarının yüzde 95’inin ihmal ve dikkatsizlikten çıktığını belirtti.
Ormanları ihmal ve dikkatsizlik yakıyor
Haberler / İzmir
20 Temmuz 2018 Cuma 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 Orman Bölge Müdürü Aybal şu açıklamalarda bulundu;

“İzmir İlimiz orman yangınları açısından 1. derece hassas bir bölge. 2018 yılında 1 Ocak – 19 Temmuz itibariyle 249 yangın meydana geldi. Bunun 79'u orman içi yangın 170'i ise orman dışı kırsal yangınlardır. Orman yangınlarının nedenleri incelendiğinde 2018 yılında 79 orman yangınının 72'si ihmal 1'i kaza, 6'sı doğal nedenlerden çıktığı görülmektedir.”

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal; "İhmal ve dikkatsizliğin önüne geçmenin tek yolunun eğitim ve bilinçlenme olduğunu ancak bunun 40’lı yaşlara gelmiş bireylerden çok daha küçük yaşlarda çocuklarda başlanacak ağaç ve orman sevgisine, bilincine yönelik çalışmalar" olacağının altını özellikle çiziyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası