Ege Postası
Geri

Örs: 2013 fuarlar yılı olacak

İzmir’de 2013 yılında yaklaşık 30 fuar organizasyonunun gerçekleştirilmesi planlanıyor. TOBB 2013 resmi fuarlar programında yer alan etkinliklerden 13 fuarı İZFAŞ (İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.) üstleniyor. Diğer fuarlar ise farklı fuarcılık şirketleri tarafından düzenlenecek.
Örs: 2013 fuarlar yılı olacak
Haberler / İzmir
5 Ocak 2013 Cumartesi 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- İZFAŞ, 2013 yılında Ayakkabı Yaz, IF Wedding Fashion İzmir, Marble, Plastech,  Ekoloji İzmir, Olivtech, Minex, Ayakkabı Kış, 82. İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir Autoshow, Kent Expo, İzmir Boatshow ve Travel Turkey İzmir fuarlarını organize edecek.

 Ayrıca 2013 yılında 4 kongre yapılması planlanıyor. Uluslararası Mermer Doğaltaş Kongresi, UBHK-Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, ENGELSİZMİR Kongresi ve Uluslararası Deprem - Doğal Afetler Kongresi gerçekleştirilecek.

 İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs; Gaziemir yeni fuar alanının temelinin atılacağı, EXPO 2020 adaylığımızın sonuçlanacağı 2013, bizim için çok önemli bir yıl olacak.  2013’e umutla bakıyor, İZFAŞ olarak tüm gücümüzle bu yeni döneme hazırlanıyoruz. 2013’ün İzmir’de fuarcılık yılı olacağını öngörüyoruz.

 İzmir’in öncü fuarcılık şirketi olarak 2013 yılından beklentimiz, yine başarılı organizasyonlara imza atmaktır.  Var olan fuarlarımızın çıtasını yükseltmenin yanı sıra, İzmir’e MARBLE, IF WEDDING FASHION İZMİR ölçüsünde yeni fuarlar kazandırmak, fuarcılık sektöründe markalar yaratmaktır.

 Gaziemir yeni fuar alanının İzmir’in ekonomik yaşamında ve fuarcılık sektöründe bir dönüm noktası olacağını düşünüyoruz. Yeni fuar alanıyla birlikte fuarcılık sektörünün 1,5-2 misli büyüyeceğini; İzmir ve Ege bölgesinin ekonomisinde de önemli açılımlar sağlayacağını ve yeni kazanımlar getireceğini ön görüyoruz.

 2013 yılında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 13 fuar ve 4 kongre gerçekleştireceğiz. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 82’inci yılını büyük bir coşkuyla ve İzmirlilerin de yoğun ilgi ve katkısıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

 2013’ün bizim için özel olan bir başka etkinliği ise 19’uncusunu düzenleyeceğimiz MARBLE- Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı olacak.  Sektörün dünya lideri olmayı hedefleyen MARBLE organizasyonunu bu yıl daha yoğun bir katılım ve ziyaretçi ile gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz.

 Var olan fuarlarımızı daha iyi noktalara taşımak ve farklı sektörlerde yeni fuar markaları yaratmak öncül görevimizdir. İzmir fuarlar ve kongreler şehri olmayı hedef olarak önüne koydu.  Bu hedef için çalışma arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

 2012’de olduğu gibi 2013 yılı organizasyonlarımızın da katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize, işbirliği yaptığımız kuruluşlara bol kazanç getirmesini diliyorum. Yeni yıl, kentimize, bölgemize ve ülkemize, iyilikler, güzellikler getirsin” dedi.

 2013 İZFAŞ FUARLARI

 Ayakkabı Fuarları

 33’üncü Ayakkabı Yaz Fuarı, 10 -13 Ocak 2013 tarihlerinde, 34’üncü Ayakkabı Kış Fuarı ise 20 – 23 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.

 Kurulan ticari bağlantılar ile sektöre büyük ivme kazandıran; ayakkabı sektöründeki yenilikleri ve hizmetleri birarada görme olanağı sunan Ayakkabı Fuarları, yaz ve kış olmak üzere İZFAŞ tarafından, İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle yılda iki kez düzenleniyor.

 IF Wedding Fashion İzmir Fuarı

 Avrupa’nın en büyük fuarı IF Wedding Fashion İzmir, 13 – 16 Şubat 2013 tarihlerinde 7’inci kez gerçekleştirilecek.

 IF WEDDİNG FASHİON İZMİR – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, (TMHF)Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve (EGSD)Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle organize ediliyor.

 Marble Fuarı

 Türk fuarcılık sektörünün doğduğu kent olan İzmir’de, 19’uncu yaşını kutlayacak olan MARBLE; 27 – 30 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’de düzenlenen en önemli ihtisas fuarlarından biri olan MARBLE, her yıl bir öncekinden daha görkemli ve daha başarılı gerçekleşiyor.

 Bir dünya markası olan, sektörün dünyadaki ilk 3 fuarı arasında yer alan ve adı İzmir’le özdeşleşen MARBLE - Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dünya birinciliği hedefine doğru hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

 Plastech Fuarı

 İzmir yeni bir fuar kazandı. İZFAŞ ve EGEPLASDER (Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği) işbirliğinde başarıyla  gerçekleştirilen fuar, daha ilk yılında performansıyla göz doldurdu, umut verdi.

 PLASTECH – Plastik, Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı, 11 – 14 Nisan 2013 tarihlerinde 2’inci kez gerçekleştirilecek.

 Ekoloji İzmir

 Türkiye’nin “organik üretim başkenti” olarak kabul edilen İzmir, organik ürünler fuarının da gerçekleştiği kent olmaya devam edecek. EKOLOJİ İZMİR – İzmir Organik Ürünler Fuarı, ekonomik ve toplumsal yaşamın yeni gözdesi, organik ürünlere ilişkin geniş katılımlı bir ihtisas fuarı olarak 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında  4’üncü kez düzenlenecek.

 EKOLOJİ İZMİR Fuarı; İZFAŞ tarafından ETO (Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği) işbirliğinde organize ediliyor. 

 Olivtech Fuarı

 Türkiye’nin uluslararası pazarda rekabet gücü yüksek tarımsal ürünleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağında, ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergileyen OLIVTECH –  Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı; İZFAŞ tarafından, (UZZK) Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi desteğiyle 16 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde 3’üncü kez organize edilecek.

 Minex Fuarı

 MINEX  - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 23 – 25 Mayıs 2013 tarihlerinde 5’inci kez gerçekleştirilecek.

 İki yılda bir düzenlenen MINEX Fuarı İZFAŞ tarafından TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle gerçekleştiriliyor.

 İzmir Enternasyonal Fuarı

 Türkiye’nin ilk, tek ve en büyük uluslararası genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı 29 Ağustos – 8 Eylül 2013 tarihlerinde 82’inci kez gerçekleştirilecek.

 İzmir Enternasyonal Fuarı’na her yıl yaklaşık 20 farklı ürün grubunda, yerli yabancı 1000’i aşkın firma, 60’a yakın ülke katılıyor. 10 gün süreyle açık kalan fuarı 1,5 milyon kişi ziyaret ediyor.

 İzmir Enternasyonal Fuarı, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.

 İzmir Autoshow Fuarı

 İZFAŞ, (ODD) Otomotiv Distribütörleri Derneği ve (EGOD) Ege Otomotiv Derneği işbirliği ile düzenlenen bölgenin tek otomobil ihtisas fuarı, İZMİR AUTOSHOW – Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, 22 – 27 Ekim 2013 tarihlerinde 8’inci kez düzenlenecek.

 Gelecek yıla ilişkin son model otomobil ve hafif - ağır  ticari araç markalarının sergilendiği fuar, iki yılda bir organize ediliyor.

 Kent Expo Fuarı

 İzmir yeni bir fuar kazandı. Belediyelerin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlerin sergilendiği fuar; yerel yöneticiler ile yerel yönetimlere hizmet ve ürün sunan kuruluşları bir araya getiriyor.

 KENT EXPO – Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı, 7 – 10 Kasım 2013 tarihlerinde 2’inci kez organize edilecek.

 İzmir Boatshow Fuarı

 İzmir yeni bir fuar kazandı. Tekne, yat, ekipman ve aksesuarları, motor ve güç sistemleri, su sporları ve ekipmanlarının sergilendiği İZFAŞ BOATSHOW İZMİR -  Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı 20 – 24 Kasım 2013 tarihlerinde 2’inci kez düzenlenecek.

 İZFAŞ BOATSHOW İZMİR Fuarı; İZFAŞ tarafından DENTUR (Deniz Endüstrisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği),  DTO (Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi), GMO (TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi), İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği ve İZTO (İzmir Ticaret Odası) işbirliğinde organize ediliyor.

 Travel Turkey İzmir Fuarı

 İzmir, turizm sektörüne yeni lokasyonlar kazandıracak ve ülke tanıtımına katkıda bulunan TRAVEL TURKEY İZMİR -  Turizm Fuar ve Konferansı, 7’inci kez 5 – 8 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 Travel Turkey İzmir, İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe International İstanbul tarafından organize ediliyor.

 Fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) destekleriyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.

 2013 İZFAŞ KONGRELERİ

 Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi

 3’üncü Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi; 5 – 7 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek.

 TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nün İZFAŞ’ın katkılarıyla ortaklaşa düzenleyeceği kongrede, Türk mermer ve doğal taş sektörünün durumu ve sorunları ele alınacak.

 Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı

 İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı (UBHK), İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği ve İZFAŞ işbirliğinde 26 – 28 Haziran 2013 tarihlerinde düzenleniyor.

 İki yılda bir organize edilen ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı’nı yaklaşık 2.500 profesyonelin izleyeceği öngörülüyor.

 ENGELSİZMİR Kongresi

 ENGELSİZMİR Kongresi; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ işbirliği ile Engelli Yaşamını Engelsiz Bir Hayat haline dönüştürme ve sosyal sorumluluk bilinciyle, 30 Ekim – 03 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

 Uluslararası Deprem ve Doğal Afetler Kongresi

 Uluslararası Deprem ve Doğal Afetler Kongresi; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ işbirliği ile İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda organize edilmesi planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası