Ege Postası
Geri

Ortak Akıl Grubu başkan adayını ortak akılla bulacak

Ortak Akıl Grubu, İzmir Ticaret Odası seçimleri için sahaya indi. Son seçimde Ekrem Demirtaş’a karşı Alaattin Yüksel’i başkan adayı olarak destekleyen Ortak Akıl Grubu, yeni başkan adayını henüz belirlemedi. Ortak Akıl Grubu Basın ve İletişim Merkezi Sözcüsü İlhan Açan Ortak Akıl Grubu’nun 4 şubatta Meclis Üyelerinin belirlenmesi sonrasında; katılımcı bir anlayışla Yönetim Kurulu Başkan ve üye adalarını belirleyeceklerini vurguladı.
Ortak Akıl Grubu başkan adayını ortak akılla bulacak
Haberler / İzmir
19 Ocak 2013 Cumartesi 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Ortak Akıl Grubu seçim startını verdi. İzmir Ticaret Odası’nın 4 Şubat 2013’te

gerçekleştirilecek seçimlerinde tüm meslek komitelerinde adaylar hazır. 4 yıl önce gerçekleştirilen İzmir Ticaret Odası seçimlerine Alaattin Yüksel liderliğinde katılan, seçim günü İzmir’de 30 bine yakın üyenin seçimlere katılmasını sağlayarak, Oda Meclisine önemli bir çoğunlukla girmeyi başaran Ortak Akıl Grubu, yeni dönemde de iddiasını güçlendirerek sürdürüyor.

 

MESLEK KOMİTELERİNE ADAYLARIMIZ HAZIR

Ortak Akıl Grubu Basın ve İletişim Merkezi Sözcüsü İlhan Açan, “4 yıldır meclis çalışmalarında sorumlusu olduğumuz meslek komitelerindeki üyelerimizin sorunlarının çözümü için aktif olarak rol aldık. Bu süreçte Ortak Akıl Grubu olarak seçim hazırlık toplantılarımızı oluşturduğumuz Yürütme Kurulu başkanlığında düzenli olarak sürdürdük. 4 yıllık bilgi, deneyim ve birikimlerimiz ışığında, seçim kararının verildiği günün ertesinde tüm meslek komitelerinde de adaylarımız hazır. Sorunları, onları yaratanların zihniyetiyle çözemezsiniz. Şikayet etme, mücadele et, sorunları yaratan zihniyeti değiştir, çözüme ortak ol, diyerek, yola çıkıyoruz” dedi.

Amaçlarının güzel İzmir’in 8500 yıllık geçmiş birikimiyle oluşan doğal, tarihi ve kültürel mirasını ticaret, sanayi, tarım, turizm potansiyelini değer bilen ve değer yaratan çalışma anlayışıyla sürdürülebilir kalkınmaya dönüştürmek olduğunu kaydeden Açan, “Bu hedefi İzmir’de yerel yönetimlerle, diğer akademik meslek odalarıyla, esnaf ve sanatkar odalarımızla, sanayi odalarımızla, borsalarımızla, sektör dernekleriyle el ele vererek, ortak aklı yaratarak ve birlikte üreterek gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 127 yıllık birikimi olan İzmir Ticaret Odası’nın tüm üyelerini bu çalışmalara katarak, onların bilgi, birikim ve deneyimlerini projelere dönüştürerek katılımcı bir anlayışla gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

İlhan Açan, Ortak Akıl Grubu’nun 4 şubat 2013 tarihinde Meclis Üyelerinin belirlenmesi sonrasında;  katılımcı bir anlayışla Yönetim Kurulu Başkan ve üye  adalarını belirleyeceklerini vurguladı.

 

İTO’DA TEK ADAY YÖNETİMİ VAR

21 yıldır İzmir Ticaret Odası’nda dar grupçu ve tek adam yönetim anlayışının egemen olduğunu belirten Açan, şöyle devam etti: “Bu anlayış, başta üyelerimize, odamızın kurumsallığına, kentimizin gelişimine zarar vermektedir. Şimdi 72 bin üyemizle birlikte bu anlayışın değiştirilmesi zamanıdır. Eşitlikçi, yenilikçi, üye odaklı, katılımcı, üretken, paylaşımcı, demokratik, daha etkin ve güçlü bir İzmir Ticaret Odası’nı hedefleyen yönetim anlayışının egemen kılınması zamanıdır. Bu toplumsal sorumluluğu yerine getirmek üzere tüm üyelerimizi, odamızın sakini değil sahibi olmaya Ortak Akıl Grubu’na destek vermeye, katkı ve katılımda bulunmaya çağırıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası