Ege Postası
Geri

Ortaokul öğrencileri SBS'de ter döküyor

Bu yıl son kez yapılan ve liselere geçiş için öğrencilerin uzun süre hazırlık yaptığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başladı. Binlerce öğrencinin ter dökeceği sınav için öğrenci ve veliler sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerini...
Ortaokul öğrencileri SBS'de ter döküyor
Haberler / Güncel
8 Haziran 2013 Cumartesi 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl son kez yapılan ve liselere geçiş için öğrencilerin uzun süre hazırlık yaptığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başladı. Binlerce öğrencinin ter dökeceği sınav için öğrenci ve veliler sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerini doldurdu. Aileler çocuklarının iyi bir gelecek sahibi olması için dua ederken, öğrenciler de uzun süre çalışarak hazırlandıkları sınav nedeniyle heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Sabah 10.00'da başlayan sınav nedeniyle erken saatlerden itibaren öğrenciler aileleriyle birlikte okulların yolunu tuttu. Kimlik ve sınav giriş belgeleriyle okullara gelen öğrenciler sınav salonlarını kontrol ettikten sonra sınavın başlamasını bekledi. Anne babalar da en az çocukları kadar heyecanlıydı. Kimi aileler çocuklarının başarısı için dışarıda dua ederken kimileri de çocuklarının stresini yatıştırmak için çalıştı.

Sınav merkezlerinde biri olan Zeytinburnu Haluk Ündeğer Lisesi'nde de sınav heyecanı yaşandı. Okul yöneticileri öğrenci ve velileri okul önünde toplayarak bilgilendirme yaptı. Engelli öğrenciler için anne babalarının yardımı ile salonlara giriş kolaylığı sağlandı.
Çocuklarının gelecekleri için önemli bir sınav olarak gördükleri SBS'nin son kez yapılıyor olmasını değerlendiren veliler sistemin değiştirilmesinden duydukları endişeyi dile getirdi. Heyecanlı olduklarını ve çocukları için iyi bir gelecek dilediklerini belirten veliler "onlar için hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Öğrenciler de sınav stresini yaşadıklarını belirterek dönem içinde ders çalışarak, denemeler çözerek sınava hazırlandıklarını anlattı. SBS adaylarının heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmadı.

Sınav salonlarına alınan öğrenciler için okul görevlileri ve polisler bina girişlerinde kontroller yaptı. Kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolü yapan görevliler engelli adaylara yardım etti. Sınava giren öğrenciler 18 yaş altında oldukları için giriş sırasında adaylara üst araması yapmadı. Saat 10.00'da başlayan sınavda öğrenciler 2 saat boyunca soruları cevaplamaya çalışacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası