Ege Postası
Geri

Otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna, Cebelitarık Boğazı'nı geçti

Otizmli ultra maraton yüzücüsü ve İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Tuna Tunca, Avrupa ile Afrika kıtalarını ayıran Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçti. Tunca, İspanya Punta Marroqui'den suya atlayarak başladığı 16,2 kilometrelik parkuru 5 saat 32 dakikada tamamlayarak, Fas Punta Ziri'ye ulaştı.
Otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna, Cebelitarık Boğazı'nı geçti
Haberler / Güncel
4 Eylül 2025 Perşembe 15:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, 3,5 yaşında havuza kolluksuz atlaması ve suyu çok sevmesi üzerine annesi Gülnur Tunca’nın desteği ile yüzme eğitimleri aldı. Eğitimlerin ardından 11 yaşında antrenör Mert Onaran ile çalışmaya başlayan Tunca, çeşitli yarışlarda dereceler aldı. Tunca, 23 Haziran 2024'te antrenörü Mert Onaran ile İtalya'nın Capri Adası'ndan Napoli kentine kadar olan 36 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçti. Daha önce İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçen Tunca, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzerek açık su geçişi yapan ilk otizmli birey oldu.

Tunca son olarak haziran ayında Manş geçişini 13 saat 26 dakikada tamamlayarak bu parkuru geçen dünyadaki ilk otizmli erkek yüzücü oldu. Bu başarı, yalnızca fiziksel değil, zihinsel bir dayanıklılığın da göstergesi olarak değerlendirildi.

KULAÇ ATMAYA BAŞLADI

Tunca, şimdi ise Avrupa ile Afrika kıtalarını ayıran Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçmeyi hedefliyor. İspanya'nın Tarifa kentinden sabah saat 08.27’de 3 kişilik grubuyla Fas kıyılarına doğru kulaç atmaya başlayan Tunca, bu geçişin tamamlanması halinde Cebelitarık Boğazı'nı geçen dünyadaki ilk otizmli yüzücü olacak. Tunca, 4 ile 6 saat arasında yüzecek. Manş geçişiyle birlikte açık su yüzme dünyasında 'Okyanus Yedilisi' olarak bilinen parkurlardan ilkini tamamlayan Tunca, Cebelitarık ile bu seride ikinci parkuru da geçmek için yüzmeye başladı. 

 

CEBELİTARIK BOĞAZI'NI GEÇEN İLK OTİZMLİ ULTRA MARATON YÜZÜCÜSÜ OLDU

Otizmli ultra maraton yüzücüsü ve İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Tuna Tunca, Avrupa ile Afrika kıtalarını ayıran Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçti. Tunca, İspanya Punta Marroqui'den suya atlayarak başladığı 16,2 kilometrelik parkuru 5 saat 32 dakikada tamamlayarak, Fas Punta Ziri'ye ulaştı. Daha önce Manş Denizi'ni solo geçerek açık su yüzme dünyasında 'Okyanus Yedilisi' parkurlarından ilkini tamamlayan Tuna Tunca, böylece serinin ikinci parkurunu da tamamlamış oldu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası