Ege Postası
Geri

Oyunlar bozulacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Aday Adayı Avukat Şehmus Kayapınar, Atatürkçü Düşüncenin her şeyden önce insan ve toplum hayatında demokrasi anlamına geldiğini söyledi. Türkiye’de herkesin büyük fotoğrafa bakarak elini taşın altına koyması gerektiğini anlatan Kayapınar, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda emin adımlarla yürümek bizim en kutsal görevimiz. Maalesef uzun süredir ilkelerimizin ve değerlerimizin üzerinde oynanan oyunlar var. Biz bu oyunları bozmazsak önümüzdeki yıllarda içinde bulunduğumuz bataklığa iyice saplanmamız içten bile değil. Ancak biz oyunları bozacağız” dedi.
Oyunlar bozulacak
Haberler / Yerel Politika
13 Aralık 2013 Cuma 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaret eden Avukat Şehmus Kayapınar, ADD’nin diğer demokratik kitle örgütleri tarafından örnek alınması gerektiğini belirtti. Derneğin yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya gelen Kayapınar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi emperyalizmden kurtardığını ve bize özgür bir Türkiye bıraktığını ifade etti. İnsan ve toplum hayatında demokrasinin oksijen gibi şart olduğunu kaydeden Kayapınar, “Biz bugüne kadar kendimizi koruyabildiysek, bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün demokratik bir cumhuriyet ortaya koymasına borçluyuz. Bunun yanında Atatürk’ümüzün getirdiği laiklik ilkesinin de ödün vermeden uygulanması, değerlerimizin ve ilkelerimizin korunmasında büyük bir etkendir. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde ve Nutuk’da bugünlerin çerçevesini çizmiş, çok önceden bu bataklığı işaret etmiştir. Biz bu bataklıktan kurtulmak ve Atatürk’ün bize ilke edindirdiği çağdaş ve muasır devletlerin üzerine çıkma hedefinde emin adımlarla yürüyebilmek için bir yola çıktık ve elimizi taşın altına koyduk. Türkiye’deki büyük fotoğrafa bakan herkesin imkanları ölçüsünde elini taşın altına koyması gerekir” diye konuştu. Kayapınar, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Türkiye çapındaki çalışmalarıyla, Türkiye’deki en güçlü demokratik teşkilatlanmalardan ve sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

“CHP’ye Karabağlar’da en yüksek oyu aldırmak için elimizden geleni yapacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin yerel seçimler için kılı kırk yararak, aday adaylarını seçim çevrelerinde araştırdığının altını çizen Kayapınar, CHP’ye Karabağlar’da en yüksek oyu aldırmak için elimizden geleni yapacaklarını dile getirdi. Şubat ayında kimin aday olacağının Yüksek Seçim Kurulu’na bildirileceğini sözlerine ekleyen Kayapınar, “Ben biliyorum ki, genel merkezimiz hangi bölgede, kiminle bir oy daha fazla alacaksa, o kişiyle yürüyecek. Bu genel merkezimizin takdiri. Biz Karabağlar aday adayları olarak ilkesel bir karar aldık. Karabağlar’da CHP’den kim aday olursa diğer aday adayları sanki adaymış gibi o kişiye destek verecek. CHP’ye Karabağlar’da en yüksek oyu aldırmak için elimizden geleni yapacağız. Partimizin Karabağlar’daki ilçe teşkilatı da önemli çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda gençlik kollarımız ve kadın kollarımız ilçede güçlü bir yapıya sahip. Türkiye’deki sağduyulu seçmenler ve mevcut iktidardaki partinin politikalarından öteden beri rahatsız olanlar, son bir yıllık gelişmelerden sonra daha fazla rahatsız olmaya başladı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizin politikaları ve bu rahatsızlıklar, ilk önce yerelde alacağımız başarıların, daha sonra genelde partimizi iktidara getirecek gelişmelerin ayak sesleridir“.

“Güvenilmek, sevilmekten daha önemlidir”
Karabağlar halkıyla bütünleşen, vatandaşların sorunlarını bizzat onlardan dinleyen bir belediye başkanı olacağını kaydeden Kayapınar, “Her yerde söylüyorum, ben belediyede oturan bir belediye başkanı olmayacağım. Bu yüzden benim kapım her zaman açık olacak. Kapı açık olacak, ama ben orada değil, Karabağlar halkının içinde, vatandaşla bir arada olacağım. Halkla bütünleşmek ve Karabağlar’ın güvenini kazanmak için var gücümle çalışacağım. Benim için güvenilmek, sevilmekten daha önemli. Halkın sevdiği değil, güvendiği bir belediye başkanı olacağım. Zaten güven, sevgiyi getirecektir. Bu güveni, sağlam bir ekiple, yapılan işleri en ince ayrıntısına kadar denetleyerek sağlayacağız. Bu anlayışta, halkla iç içe olan, sosyal demokrat bir belediye olma yolunda elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği’ne üye olan Kayapınar’a, derneğin başkanı Fevzi Özerli tarafından Atatürk simgeli rozet ve kravat hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası