Ege Postası
Geri

Özbekistan ve Rusya Afganistan’a yardım edecek

Özbekistan ve Rusya, imar ve güvenlik alanında Afganistan’a yardım edecek.Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un dün sona eren Moskova ziyareti sırasında iki tarafın 2014 sonrasında Afganistan’a sağlanılacak yardım konusunda mutabakata...
Özbekistan ve Rusya Afganistan’a yardım edecek
Haberler / Dünya
16 Nisan 2013 Salı 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özbekistan ve Rusya, imar ve güvenlik alanında Afganistan’a yardım edecek.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un dün sona eren Moskova ziyareti sırasında iki tarafın 2014 sonrasında Afganistan’a sağlanılacak yardım konusunda mutabakata vardığı bildirildi.

Varılan mutabakat uyarınca Özbekistan ve Rusya, ABD ve NATO askeri gününün 2014 itibariyle Afganistan’ı tek etmesinin ardından bu ülkeye imar e güvenlik amacıyla yardım sağlayacak.

Özbekistan, 2014 sonrasında Afganistan’da güvenlik zafiyetinin yaşanması ve buna bağlı olarak Taliban ve El Kaide gibi örgütlerin bölgede etkili olmasından endişe ediyor. Bu arada Rusya’nın Kerimov'on son Moskova ziyaretinde 2014 sonrası Afganistan için Özbekistan’a güvence verdiği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası