Ege Postası
Geri

Özel İdare'ye niyet,İmam Hatip'e kısmet

Bütünşehir Yasası ile birlikte kapatılan İl Özel İdaresi’ne taşınmazların Hazine’ye devri sonrasında başlayan paylaşım krizi ile gündeme gelen idarenin Konak’ta yer alan yeni hizmet binası sessiz sedasız İmam Hatip Lisesi oldu. Mahkemelik olan bini aşkın taşınmaz arasında büyük öneme sahip ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de hizmet binası yapmak istediği yeni binada resmen eğitim faaliyetleri de başladı.
Özel İdare'ye niyet,İmam Hatip'e kısmet
Haberler / Genel
11 Ekim 2014 Cumartesi 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kapatılan İl Özel İdaresi’nin yeni hizmet binası olması için restore edilen Kemeraltı girişindeki Tekel’e ait eski tütün deposunun, İl Özel İdare’nin görev, yetki ve sorumluluklarını üstlenen ve hizmet binası arayışında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi beklenirken Valilik Paylaşım Komisyonu tarafından Valilik Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı’na devredilmişti. 2014-1015 yılının başlaması ile birlikte öğrenci alımına başlayan eğitim kurumu, Hisar Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen binada 12’inci sınıf öğrencileri ders görmeye başladı.
 
26 MİLYON TL HARCANMIŞTI
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın imzasıyla devri gerçekleşen, kapatılan İzmir İl Özel İdaresi için Konak’ta 26 milyon 600 bin TL lira harcanarak 32 dönüm arazi üzerine yaptırılan yeni hizmet binası resmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen İmam Hatip Lisesi yapıldı. Geçmişte büyük tartışmalara yol açan ve İl Özel İdaresi’nin son başkanı Serdar Değirmenci’nin siyasi olarak nitelendirdiği devir kararı resmen hayata geçerken, okulda dersler de başladı.
 
OKULUN BAHÇESİNE YEŞİL PERDE!
Kendi binasında yapacağı tadilat çalışmaları için ek hizmet binası arayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talip olduğu İl Özel İdaresi’nin yeni hizmet binası artık resmen İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek. Hisar Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi adı altında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan okulda dikkat çeken bir başka nokta ise, etrafının kapatılması oldu. Okul bahçesi olarak kullanılan alanın çevresinde yer alan tel örgü yeşil panellerle kapatılarak okulun dışarından görülmemesi için önleme gidildi. Çevre esnafı ve bölgedeki iş yeri sahipleri, geçtiğimiz haftalar içerisinde okulda derslerin başlamasıyla birlikte dış cepheye yeşil örtü takılarak okulun etrafına duvar örüldüğünü aktardı.
 


BİNAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTEMİŞTİ
İl Özel İdaresi’nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılan ve kendine ait otoparkı, meclis salonu bulunan bina için talepte bulunan Büyükşehir Belediyesi, aldığı olumsuz yanıt üzerine ek bina kiralama yoluna gitmişti. Mevcut binasında yapılacak deprem güçlendirme çalışmaları için yer arayışında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar’da özel bir firmaya ait Akdemir Plaza’yı üç yıllığına kiralamıştı.
 


YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR
İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında polemiğe neden olan kapatılan İl Özel İdare mallarıyla ilgili kriz geçtiğimiz aylarda yargıya taşınmış, değeri trilyonlarca lirayı bulan ve içinde söz konusu binanın da yer aldığı mal varlıkları için hukuki süreç  başlamıştı. Valilik Paylaşım Komisyonu’nun Büyükşehir Belediyesi’ne hiçbir malı vermemesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, mallarla ilgili 160’ın üzerinde dava açmıştı. Eski Tekel Tütün Deposu’nun bulunduğu alandaki 20 bin metrekare kapalı, 10 bin metrekare de açık alana sahip bina da dahil olmak üzere, taşınmazların büyük bir bölümü Maliye Hazinesi’ne devredilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası