Ege Postası
Geri

Özel bankalar için kredi düzenlemesi

Hükümet tarafından uzunca bir süredir beklendiği kadar kredi vermedikleri için eleştirilen özel bankalar için düzenleme getirildi. Alınan Aktif Rasyosu kararına göre özel bankalar yüzde 100 oranını tutturmak için daha fazla kredi vermek zorunda kalacak. Bazı bankalar hali hazırda Aktif Rasyosu kuralına uyuyor.
Özel bankalar için kredi düzenlemesi
Haberler / Ekonomi
18 Nisan 2020 Cumartesi 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu Bankaların Aktif Rasyosu hesabında değişikliğe gidildi. Aktif Rasyosu oranının aylık ortalamasının mevduat bankaları için yüzde 100’ün altına inmemesine karar verildi.

Aktif Rasyosu hesaplama yöntemine göre bankaların yüzde 100 oranının üzerinde kalabilmesi için topladıkları mevduatın daha fazla bir kısmını kredi olarak vermeleri gerekiyor. 

Hükümet uzunca bir süredir özel bankaları kredi vermemekle eleştiriyordu. Kamu bankaları ise kredi musluklarını sonuna kadar açtı. Düzenleme 1 Mayıs 2020’den başlamak üzere geçerli olacak.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası