Ege Postası
Geri

Özel'den Karabağlar'da mesaj seli: Sütte leke var Tugay'da yok!

CHP Lideri Özgür Özel, Karabağlar Halk Buluşmasında çarpıcı mesajlar verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'a özgü dolu sözler söyleyen Özel, "Bu yoldaki ilk adımlarıma eşlik eden Cemil Tugay'dı. O kişi kararlı, cesur ve makamını kaybetme korkusu olmayan, kararlı ve son derece duyarlı bir siyasetçi. Bütün iftiralara rağmen üzerine hiçbir çamurun yapışmadığı, sütte leke var onda yok" dedi.
Özel'den Karabağlar'da mesaj seli: Sütte leke var Tugay'da yok!
Haberler / Yerel Politika
15 Şubat 2024 Perşembe 18:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabağlar'da halk buluşmasına katılım sağladı. 

Buluşmaya CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel, Murat Bakan ve Gökçe Gökçen, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Karabağlar Adayı Helil Kınay, adaylar ve çok sayıda partili katılım sağladı. 

"İZMİR'DEN MEYDAN OKUMA ZAMANI" 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında, "Öncelikle  Karabğalr'da 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığımızı yapan Stıkı Kürüm'ü anıyorum. Bugün Karabaplar'da sizlerden aldığı emaneti tertemiz belediyecilikle, çalışkanlığı ve gayretiyle emanetinizi taşıyan Muhittin Selvitopu'na kocaman bir alkış istiyorum. Bugün İzmir adaylarımızı tanıttık. Şimdi 43 yaşında Çevre Mühendisi adayımız Helil Kınay size seslendi. Bugün tanıttığımız adaylardan 9'u kadın aday. Kenarda köşede değil 9 tane seçilecek yerde, nüfusu 800 bin olan İzmir'in en büyük ilçelerinde, 9 tanesi de kadın aday. Kent suçlarıyla başarılı, ranta, talana direnen ve sizinle mücadele eden ve bundan sonra da sizin aranızda koşarak her sabah başka mahallede kahvaltı edecek olan gencecik adayımız Helil Kınay'ı sizlere emanet etmeye geldik. Adaylarımızın motivasyonları yüksek. Biz bu adaylarla İzmir'de yaptrıdığımız tüm anketlerde, profil çalışmalarında İzmir seçmeni bizden daha çok kadın ve genç aday istedi. Kadın ve gençler için cumhuriyetin önemini bilen İzmir seçmenine kadın ve genç adaylarımızı emanet etmeye geldim. Bu işin şakası yok. Bir tarafta 18 bakan belirliyor, 17'si erkek 1'i kadın. O bakan da da Aile Bakanı. 'Sen kadınsın, senin evin ailedir, dış politikayıa karışma, kültür sanata bile biz bakarız, sen sadece çocuk bakarsın' anlayışına karşı cumhuriyeti korumak ve bu kadın devrimini cumhuriyetin kalesi, sancak gemisi İzmir'den başlatmaya geldim. Bir yanda başka tartışmalar var. Kız ve erkek çocuklar ayrı okusun diyen anlayış var. İttifak kurdukları parti kadınları sahiplendirmekten bahsediyor. Kadınların oy kullanmasına bile itiraz eden bir anlayış var. Bu cumhuriyet öyle bir cumhuriyet ki seçme seçilme hakkını yıllarca önce kadına vermiştir. Cumhuriyet kadının eşit yurttaş olmasına yol açtı. Bu saldılara İzmir'den meydan okuma zamanı" ifadelerini kullandı. 

"VEFA NASIL GÖSTERİLİR?" 

Helil Kınay'ı Karabağlar'a emanet eden Özel, "Siyasetteki kadın devrimini sizlere emanet etmeye geldim. Mesleğinde başarılı, son derece önemli görevler yapmış, kentin sorunlarının gören ve çözüm önerilerini söyleyen bir adayımız var. Bugünden sonra bunları yapacak sizden aldığı destek ile Karabağlar'ın yüzünü güldürecek Helil Kınay. Adaylarımız çok güzel bir takım. Hepsi yabancı dil biliyor ve alanlarında yüksek lisans yapmış konunun uzmanı arkadaşlar İzmir'e iyi gelecek. 15-20 yıl sonra Türkiye'deki en önemli görevlerde göreceğiz. Cumhuriyetin birinci yüzyılının ilk 25 yılına biz damga vurduk. Yokluğu bitirdik. İmparatorluktan bir cumhuriyet inşa ettik. Toplu iğnesi olmayan bir ülkeye uçak fabrikası yapar hale getirdik. Şimdi bir üzüntüyü hep birlikte yaşıyoruz. Son 25 yılda CHP yoktu. Bir değişim sloganıyla yola çıktık ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk 25 yılına Atatürk milliyetçilerinin damgasını vurmak için yola çıktık. İşte o yola çıktığımızda bu partiyi iktidar yapacağız diye yola çıktık. Bu partinin önceki genel başkanlarına vefa nasıl gösterilir, partisini iktidar yaparak gösterilir. Sevgili Kemal Kılıçdaroğlu'na, Deniz Baykal'a, Bülent Ecevit'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e vefamızı partilerini iktidar yaparak göstereceğiz" dedi. 

"SÜTTE LEKE VAR TUGAY'DA YOK" 

Cemil Tugay için övgü dolu sözler sarf eden Özel, " Bu yoldaki ilk adımlarıma eşlik eden Cemil Tugay'dı. O kişi kararlı, cesur ve makamını kaybetme korkusu olmayan, kararlı ve son derece duyarlı bir siyasetçi. Bütün iftiralara rağmen üzerine hiçbir çamurun yapışmadığı, sütte leke var onda yok. Cemil Tugay başkanımızı Büyükşehir adayı yaptık. Halen görevde olan Tunç Soyer ile konuştum. Onun İzmir'in bir değeri olduğuna ve bununla ilgili fikirleri olduğunu söyledim. Tunç Başkan'a bir teşekkür alkışı istiyorum. Bu partinin yürüyüşü cumhuriyet, demokrasi yürüyüşüdür. Bu ülkede bu kadar büyük yoksulluğun olduğu süreçte biz her zaman için CHP olarak iktidar olma ve bu kentte iktidar kalmak ve bu kentteki iktidarımızı ülkeye taşımak zorundayız. Bu iktidar yürüyüşünü gerçekleştirmeye var msınız? Ben adayımız Helil Kınay'ı ve Büyükşehir adayımız Cemil Tugay'ı sizlere emanet ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

TUGAY: SİZLERİ TANIYAN İNSANLARIZ BİZ

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, çocukluk yıllarında Yeşilyurt Pazarında limon sattığını belirterek, şöyle konuştu:

“Her geçen gün biraz daha birbirimizi tanıyor, ısınıyoruz. Ben zaman zaman konuşmalarımda söylüyorum ben İzmir’in çocuğuyum diye. Kim olduğumu anlatabilmek için hayatımdan küçük bir şey anlatacağım. Bolluklardan gelmedik. Doktorum, uzman cerrahım, 5 yıl Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde çalıştım. Biraz daha geriye götüreyim sizi, 80’lerde ben limon satıyordum. Asla utanmıyorum. Gurur duyuyorum. Bir akşam öğretmen babam kravatı ve eski paltosuyla bir öğretmen arkadaşıyla burada biraz ilerde pazarcılık yapmaya kalktı. Çaresizce daha fazla gelir elde etmek için çaba gösteriyordu. Aranızda bana yakın yaşlarda insanlar görüyorum. Tahmin edersiniz o yılları. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve kurucusunu düşündüm, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Milletvekilinin maaşı ne olsun’ dediklerinde ‘Artırın ama dikkat edin, öğretmen maaşını geçmesin’ dediğini hatırladım. O gün ben babamın haline çok üzüldüm. Buna benzer yüzlerce binlerce olay yaşadık. Süslü kıyafetime bakmayın sokaklarda büyüyen, bu şehrin her acısını bilen, sizleri tanıyan insanlarız biz.”

"KARABAĞLAR'I VERMEYECEĞİZ" 

Dönüşüm vurgusu yapan Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil İnay Kınay, "Her birinizin gözlerinde kendi umudumu, inancımı, mücadelemi, çocuklarımı gördüm. Karabağlar'ın çocukları, gençleri, emekçileri, Karabağlar'ın her bir mahallesinde benimle birlikte mücadele eden, Karabağlar'ın hakkı için mücadele eden yoldaşlarım hoşgeldiniz. Bugün burada büyük bir coşkuyla bir umudu paylaşıyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel'i karşılamanın heyecanını paylaşıyoruz. Bizler 20 yıldır hayatımızı enkaz altında bırakan, evimizi, aşımızı, gençlerimizin gelecğini elinden alan iktidara karşı birlikte mücadele ediyoruz. Aldıklarından utanmadılar, çaldıklarından utanmadılar. Bizlerin vergileriyle yandaşlarına verdiklerinden utanmadılar. Bizler kentlerimizi vermemek için mücadele ediyoruz. Karabağlar'ı Konak'tan böldüler ve alacaklarını zannettiler. Siz, biz vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Karabağlar'ı, İzmir'i vermeyeceğiz. Gasp ettiler, özgürlüğümüzü, sesimizi gasp edeceklerini, bizi korkutacaklarını zannediyorlar. Her birimiz bu mücadele içinde yokluktan var edilen cumhurşiyetin mayasını aldık. Bizler kentlerimizi de ülkemizi bu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Ülkemizin her köşesinde kentlerimizi savunuyoruz. Biz de Karabağlar'ın geleceğini savunuyoruz. Topraklarımızı, gençlerimizi, hayatlarımızı savunuyoruz. Yıllarca mücadele ederken kentsel dönüşümle ilgili basın açıklamaları yaparken ben haklarımızı savunmak için mücadele ediyorum. Şimdi Karabağlar'ın hakkını yandaşlara vermesinler diye mücadele edeceğiz. Karabağlar İzmir'in ger köşesinden umudu talşıyan herkesin ev sahibi. Eskiizmir'den yeni İzmir yaratacak olan Karabağlar'da biz her birimiz Karabağlar'ın her bir mahallesinde birlikte olacağız. Biz CHP'nin sosyal demorkat, haktan ve emekten yana anlayışıyla birlikte Karabağlar'da ötekişleştirmeden, büyük bir aile sıcaklığı dayanışmasını yaşadığı Karabağlar'da dönümüşü birlikte yaratacağız" dedi. 

SİYASİ KAYYUM

AK Parti'nin adayı Sadık Tunç'u 'siyasi kayyum' sözleriyle hedef alan Helil Kınay, "Karabağlar'da yandaşa değil, vatandaşa hizmet etmeye var mısınız? Yandaşa değil vatandaşa hizmet eden CHP'yi büyütmeye var mısınız? Hayatımızı gasp edenler Karabağlar'da karşımıza siyasi kayyum çıkardılar. Biz Karabağlar'ı siyasi kayyuma teslim etmeyeceğiz. Bizler güçlüyüz. Bizler bu ülkenin emeğini yaratan insanlarız. Bizden korktukları için ötekileştirmeye çalışıyorlar. 1 Nisan'a kadar birlikte olacağız. 1 Nisan'dan sonra halktan yana belediyecilik için Karabağlar'ı birlikte yöneteceğiz. Karabağlar ittifakını birlikte yaratacağız. Cemil Tugay'a bir söz veriyorum. Biz Karabağlar'da sesimizi büyüteceğiz. Cemil başkandan da söz istiyoruz, Karabağlar'a daha çok gelecek ve bize pozitif ayrımcılık yapacak. Her zaman sokaklarda olacağız" ifadelerine yer verdi. 

SÖZÜPEK SÖZ VERDİ 

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, "Biz büyük bir aileyiz. Mustafa kemal Atatürk'ün devrimlerini yaşatmak için alanlardayız. 3 Mart'ta sizlerden Genel Başkanımız Özgür Özel'in huzurunda söz istiyorum. 31 Mart'ta el ele oyumuzu en yükseğe çıkartmak için söz veriyor musunuz? Ben de Karabağalr'da oyumuzu yükselteceğimize söz veriyorum" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası