Ege Postası
Geri

Özel'den 'türbe ziyaretine' tepki: Bunlar gemiyi azıya aldılar!

CHP lideri Özgür Özel, Manisa Soma'da halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. Özel,"Ne oldu biliyor musunuz İzmir İl Müftüsü ÇEDES projesi kapsamında küçücük çocukları aldı ve Kubilay’ın katilinin mezarına çocukları götürmüşler. Bütün Atatürkçülere herkese diyoruz ki bunlar gemiyi azıya aldılar." sözleriyle tepki gösterdi.
Özel'den 'türbe ziyaretine' tepki: Bunlar gemiyi azıya aldılar!
Haberler / Politika
2 Mart 2024 Cumartesi 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halk buluşmaları kapsamında memleketi Manisa'nın Soma ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Cengiz Topel Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerinden halka seslenen Özel, 31 Mart'taki yerel seçimlerde partisinin adayları için destek isteyip, "Sandık başına gidince 4 oy kullanılacak. Bu oylardan önce bir tanesi çok çok kıymetli. O oy yakasında bir parti rozeti olmayan, arkasında bir parti gücü olmayan, sizlerden oy isteyen muhtarın oyu. Bunun için sizden ricamdır, hangi görüşten olursa olun muhtarlarımıza sahip çıkalım. Hepsine başarı diliyorum. İkinci oy belediye meclisi için, üçüncü oy Somamız için ve dördüncü Manisa Büyükşehir Belediyesi için" dedi.

MANİSA BELEDİYE BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Özel, "Manisa Büyükşehir Belediyesi 2009 yılında bir yanlış adaylıkla o günün şartlarında seçim 'AK Parti'ye gitmesin' diye bir kişiye verildi. Daha sonra büyükşehir seçimlerinde yeniden seçildi. İlk zamanlarda uzaktan davulun sesi hoş gelir, 'Manisaspor başkanıymış, eşi İzmir'denmiş, ailesi CHP’liymiş' gibi laflarla bizim çok anlatmamıza, çok itirazımıza rağmen Cengiz Ergün büyükşehir belediye başkanı seçildi. Ne yaptı, verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Manisa’da Türkiye'nin en pahalı suyunu sattı, Türkiye’nin en pahalı suyunu siz kullanıyorsunuz. Ulaşımı aksattı, arapsaçına döndürdü. Türkiye’nin ölçek bazında en pahalı toplu ulaşımını siz kullanıyorsunuz. 'Ben de Atatürkçüyüm, ben de Cumhuriyetçiyim, ailem sosyal demokrat' diyerek oyları toplayan bu insan 2019 seçimlerinde AK Parti ile iş birliği yaptı, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu. Kendisinin astığı Atatürk resimlerine, söylediği birkaç cümleye aldanan Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri ve Manisa’nın güzel insanlarını kahrederek gitti Adalet ve Kalkınma Partisi’ne teslim oldu. Ardından öyle bir dönem başladı ki Manisa'da, sokağa çıkmaz oldu. Hiçbir iş yapmıyordu, tamamen yapmaz oldu” diye konuştu.

‘EMEKLİLERİ AÇLIĞA SÜRÜKLEDİLER’

Özel, şöyle devam etti:

"Bugün sadece Soma’da değil Türkiye’nin dört bir yanında televizyonlarının başına geçenler bir umut bir müjde bekliyorlar. Bunu bekleyenler geçim sıkıntısı karşısında ezilenler, hayat pahalılığı karşısında ezilenler. Zamlardan ezilenler, en çok da emekliler. Meydanların çok önemli bir kısmı emekli. Canı yanıyor, meydanlarda, mitinglerde sesimi duyurayım diye buralara koşuyor. Elleri kaldırtıyoruz 10'unundan 8'i 10 bin lira alıyor. Daha iki gün önce Türk-İş açıkladı, açlık sınırı 16 bin 200 lira. Emekliler açlık sınırının 6 bin lira altında geçinmeye zorlanıyorlar, yokluğa, açlığa sürükleniyorlar. Türk-İş açıklamış, süt 20 liradan 4,5 lira zamla 24,5 lira olmuş. Bir ayda peynir 282 lira olmuş, 65 liralık yoğurt 72 lira olmuş. Daha kıyma 400 liraymış, 460 lira olmuş. Kuşbaşı et 500 liraymış 580 lira olmuş. Yani Türk-İş’in hesaplarına göre son bir ayda gıda enflasyonu bazı ürünlerde yüzde 15’leri bulmuş. Ama bizim emeklimize o kadar düşük bir enflasyon hesabı ile yüzde 33 zam yaptılar, 7 bin 500 lirayı 10 bin lira yaptılar ve açlığa sürüklediler. Ben, 'Emekliye para ver' deyince, 'Emekliye para verirsem çalışanlara maaş ödeyemem' diyor. Emekli başına 7 bin lira seyyanen zam 800 milyon para tutuyor. '800 milyon lirayı bulabilirsem çalışanların maaşını ödeyemem' diyor. Emekliyle çalışanı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Oysa bu sene 5’li çeteden, holdinglerden, müteahhitlerden alması gerekip vazgeçtiği vergi bu para kadar. Yani 5’li çeteye para var, emekliye para yok. Yani lüks otomobillerine, dünyanın en pahalı makam aracına para var: emekliye yok. Uçan sarayına, yazlık sarayına para var emekliye yok. Emekli diyor ki 'Eğer emekliye para yoksa 31 Mart’ta oy da yok.'

Tayyip Erdoğan diyor ki, 'Emekliye para yok.' Ben, Tayyip Erdoğan’ın söylediğini söyleyeyim, siz de sana da 'Oy yok' deyin belki duyar. Duyar da bir şey yapar mı yazmaz, çünkü o garibanın sesini, yoksulun sesini duymaz. Onun duyduğu ses hep zenginlerin sesi, hep fabrikatörlerin, patronların sesi. Ama ona sesimizi 31 Mart günü duyuracağız hep beraber."

ÇEDES ELEŞTİRİSİ

Özel, ÇEDES projesini eleştirdi. Bu projenin tehlikeli olduğunu söyleyen Özel, " Bu memleketin yüzde 95’i 'Atatürk’le bir sorunum yok' diyor. Biz de CHP olarak Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Zaman zaman birileri Atatürk’ün adını anıyor ama çoğunlukla yaptığı icraatlar Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına duydukları husumeti gözler önüne seriyor.mÇEDES diye bir proje var. Laikliğe karşı, Atatürk'e karşı ne kadar adam varsa hepsi ÇEDES'i savunuyor. Biz de bu projenin kadar tehlikeli olduğunu söylüyoruz. Ne oldu biliyor musunuz? Daha dün İzmir il Müftüsü, ÇEDES projesi kapsamında küçücük çocukları aldı ve bir mezar ziyaretine götürdü. Kimin mezarına götürdü biliyor musunuz? Esat Erbilli'nin mezarına götürdü. Esat Erbilli kim, Menemen'de Asteğmen Kubilay'ı katledip, kafasını kesip Menemen'de gezdirenler var ya onların içinde olup da yaşı yüksek olduğu için infaz edilmeyip müebbet hapse çarptırılan, suçu sabit olan Kubilay'ın katilinin mezarına çocukları götürmüşler. Şimdi bütün Atatürkçülerden sadece CHP'lilerden değil, MHP'liler diyor 'biz de Atatürk'ü seviyoruz', AK Parti seçmeninin içinde Atatürk sevgisi olan yok mu? Çok. Herkese diyoruz ki; bakın kardeşim bunlar gemi azıya aldılar. Asteğmen Kubilay'ın kafasını kesen adamın mezarına çocuğu götürenlerden bu memlekete fayda gelmez. 'Atatürk bize bunu öğütlüyor' diyorum bana 'Sen Atatürk'le nasıl konuşuyorsun. Atatürk öldü’ diyorlar. Devlet Bahçeli'ye söyledim. Atatürk, Devlet Bahçeli için öldü ama bizim için ölmedi, -kalbini göstererek- buramızda yaşıyor" dedi.

'TÜRKİYE İTTİFAKI'NA DESTEK BEKLİYORUZ'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın Salihli ilçesindeki halk buluşmasına katıldı. Yağan yağmura rağmen konuşmasını sürdüren Özel, “Biz CHP olarak, elbette partimize oy istiyoruz ama bu seçimde karşımızda Cumhur İttifakı var. Biz bir başımızayız diye kimse düşünmesin. Bizim de bir ittifakımız var. O ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Renkleri ay yıldızlı, al bayrağın renkleri. Kırmızı ile beyazdır. Milli takım gol atınca sevinen kim varsa, bizim ittifakımızda. Filenin Sultanları şampiyon olunca sevinen kim varsa, bizim ittifakımızda. Salihli'yi sevenden, Türkiye'yi sevenden, vatanını, milletini, bayrağını sevenden, Türkiye İttifakı'na destek bekliyoruz. Yağmur durdu, Salihlililer buraya akıyor. Gelin, sizinle gurur duyuyorum" dedi.

Özel, şöyle devam etti:

"Birileri Türkiye'nin en pahalı suyunu satacak, en pahalı ulaşımını yapacak, sonra gidecekler, birtakım sosyal medya hesapları satın alacaklar, oradan CHP'ye laf söyleyecekler. Bizim milliyetçiliğimize, vatanseverliğimize laf söyleyecekler. Yok efendim, 'CHP gelirse beka sorunu olurmuş.' Bakın buradan açıkça söylüyorum, bu ülke bir kere beka sorunu yaşadı. O beka sorununu yaşadığında ülke tek adamın hataları yüzünden 7 devlet tarafından işgal edildi. Şimdi o zamanların tek adam rejimine özenenler, işgal donanmasının önüne kırmızı halı seriyorlardı, şimdi birileri onların peşinden gidiyor. Oysa bizim peşinden gittiğimiz, işgal donanmasına bakıp da 'Geldikleri gibi gidecekler' diyordu. Çok net bir şey söyleyeyim, günün biri gelir de bu ülkede yine bir beka sorunu olursa, Tayyip Erdoğan çağırınca havaalanına koşturup kot üstüne perdelik kumaştan kefen giyenler değil, Çanakkale'de Conkbayırı'nda dedeleri kefensiz yatanlar korur bu memleketi."

'BİZ GEÇEN SEÇİM BAĞRIMIZA TAŞ BASTIK'

​Manisa'nın Soma ve Salihli ilçesinde halk buluşmaları kapsamında miting düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Ferdi Zeyrek’in proje tanıtım toplantısına katıldı. Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Özel, "Biz geçen seçim bağrımıza taş bastık. Geçen seçim CHP’ye dendi ki ittifak olacak, büyükşehir İYİ Parti’de, dedik tamam. Şehzadeler İYİ Parti’de, dedik tamam. Yunusemre İYİ Parti’de, dedik tamam. Bunca yılın CHP’lisi gittik üç yerde de büyükşehirde de mecliste de ilçelerde de oyu İYİ Parti’ye bastık. Bu seçimde İYİ Parti’nin adayı var, her iki taraftan. Keşke ittifak kurabilseydik, birimizin olduğu yerde öbürümüz olmasaydık, büyükşehirde de her yerde de çok rahat olsaydık ama olmadı. Ama ben Manisalı hemşerilerimden, iyi insanlardan, güneş yüzlü insanlardan, gözlerinde güneş açanlardan, güneş gibi parlayan güzel insanlardan kendi memleketimde bir beklentim var. Siz geçen sefer birlikte mücadele edip yenemediğimiz AK Parti’yi bu sefer Gülşah değiştiriyor aman ha aman arkamızda durun. Sakın bize kaybettirmeyin. Gülşah CHP’lilerin değil hepimizin belediye başkanı olacak. O kapı CHP’lilere olduğu kadar her siyasi görüşe açık olacak, ayrıca şunu unutmayın eski dosttan düşman olmaz, o belediye İYİ Parti’ye gönül vermiş herkesin de belediyesi olacak. Söz veriyoruz. Gelelim başka bir tarafa. Benim doğduğum yer Şehzadeler ama şimdi 6-7 yıldır oturduğum ilçem Yunusemre. Yunusemre’de anket yaptık. İki aday oldukça yukarıdaydı. Sandığı koyduk, ön seçim yaptık, uzun yıllardır partimizde mücadele eden, çok önemli hizmetleri olan, birlikte, ben büyükşehir adayıyken ilçe belediye başkan adayımız olan Semih Balaban, sandıktan birinci çıktı. Bütün örgütümüz sandıktan çıkan başkanımızın, geçmişte emeği olan başkanımızın etrafında birleştik. Çok önemli başarıyı elde edecek. Ben biliyorum. Yıllardır hep aslında şöyle derdi, milletvekilliğine aday oldu ama gönlünde hep yerel yönetim vardı. Hatta belediye başkanlığı konuşurken 'Bana verseler' dedi. 'Ben belediye başkanlığını üç milletvekilliğine değişmem' dedi. Aynen böyle söylemişti. Ben vizyonunu, inancını, halkçı belediyecilik yapmak isteğini, nasıl yoksullara, fakirlere dezavantajlı gruplara sahip çıkacağını, nasıl Yunusemre’ye bir öğretmen olarak, Yunusemre gibi bir eğitim kentinde, öğrenciler orada, nasıl önemli işler yapacağını biliyorum. Yunusemre bir sanayi, emek kenti, emekçilerle nasıl dayanışacağını biliyorum, Yunusemre’de çok farklı sosyolojilerden insanlar var. Kimseyi ayırmayacağını, Alevisi, Sünnisini bağrına basacağını, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ayırmayacağını biliyorum. Yolu açık olsun" diye konuştu.

'HEP ABLA DEDİĞİM MERAL HANIM BİRAZ DA KIZMAYA BAŞLADI'

"Şimdi ben söyleyince hep abla dediğim Meral Hanım biraz da kızmaya başladı ama" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balıkesir’de Ahmet Akın, kendi memleketimde grup başkanvekiliyken ben. Ne kadar çok istedik, bizim belediye, bizde kalsın diye ama İYİ Parti söylendiği anda, büyükşehirde, Yunusemre’de hep birlikte İYİ Parti’ye verdik. Canla, başla çalıştık. Herhalde Manisa’daki İYİ Partililer hepimizden çok İYİ Parti’ye sahip çıkan Semih Balaban’a gönül borçlarını ödeyecekler inşallah. Yunusemre’de öndeyiz ama tehlike büyük arkada Çerçi var. O yüzden bir kez daha Manisa, yani şunu hepimiz biliyoruz ki Ankara yıllarca neler neler çektiyse, kimden çekti? Melih Gökçek’ten. Yahu bu Yunusemre de bu Çerçi’den neredeyse beterini çekti. Bu Çerçi’yi yenmek için Yunusemre ittifakında birleşmeye ihtiyaç var. Hep beraber bu çıktığımız yolda birlik ve beraberlik içinde partimiz ve partimizi aşan bir birliktelikle, Manisa ittifakı ile yol yürüyoruz. Türkiye’de Türkiye ittifakıyla yol yürüyoruz. Emin olun bizi yalnız bırakanlar, yalnızlaştıranlar, güya çeşitli iftiralarla bizi şeytanlaştıranlar gördü ki geçmişte ittifakla aldığımız oyların çok üzerinde CHP olarak bir oy oranına ulaşmış durumdayız. Şunu bilin Allah kaza bela vermesin elimizdeki belediyelerin tamamını koruyacağız. Şunu bilin yanına Bursa, Denizli, Balıkesir ve Manisa’yı ekliyoruz. O kıyı şeridini içeriye doğru bir kat daha genişletiyoruz. Ayrıca Giresun, Kastamonu, Zonguldak, Uşak ve Afyon’a hep birlikte asılıyoruz, bu seçimlerde büyük bir başarıya koşuyoruz."

'ERDOĞAN, TAKİYE SENİN İŞİN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitinginde partisine yönelik sözlerine de yanıt veren Özel, "Bir de salonda da Malatyalı çok, partimize de emekleri çok. Bir de asrın felaketi yaşandı, çok üzüldük, çok kayıplar oldu deprem bölgesinde ama anketçiler diyor ki bu sefer deprem bölgesinde asrın sürprizi var diyor. Veli Ağbaba ile Malatya geliyor. Abdurrahman Tutdere’yle Adıyaman geliyor. Asılıyoruz, önümüzdeki günlerde Adıyaman’ı alıyoruz. Bunlar olunca Tayyip Bey'in kimyası bozulmuş. Önce zam zam zam yaptı, biz emekliye zam dedikçe o bize, 'Dem, dem, dem' dedi. Attığı yalan ortaya çıktı. 'Demleniyor, demleniyor' diyenler bir baktık sabahleyin demli çayı kendileri içiyorlar. Ama CHP’ye attıkları iftiralar, söyledikleri sözler şu noktaya geldi. Bugün Antalya’da çıkmış, nasıl bir acziyet içindeyse, diyor ki 'CHP'nin Genel Başkanı kendi teşkilatına seçim geçene kadar susun' dedi, 'Seçim geçene kadar sahte olun' dedi, 'Seçim geçene kadar milleti kandırın, gerçek yüzünüzü saklayın' dedi, 'Seçim geçene kadar riyakarlık yapın dedi' diyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, takiye senin işin, riyakarlık senin işin de ben nerede kime söylemişim? İşte örgüt burada karşımda. Onlara desem desem her zaman olduğu gibi Atatürk’ün yolundan yürüyün derim. Onlara desem desem altıncı filo gelince oraya seccade koyup ona doğru namaz kılanlardan değil altıncı filoyu denize dökenlerden olun derim. Partinizle gurur duyun çünkü kurucusu, hepimizin siyaset yaptığı baba evinin tapu sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür derim. Ama ne partimden utanırım ne partilimden ne ilkelerimden utanırım ne vazgeçerim altı okumdan ne çıkarırım rozetimi her zaman hepimizin gurur vesilesi CHP" diye konuştu.

'BİLLBOARDLARINA PARTİNİN AMBLEMİNİ, AMPULÜ NİYE TAKMIYOR RİYAKARLAR?'

Özel, Türkiye'deki tüm siyasi partilerle bayramlaşabilen tek parti olduklarını belirterek, "Peki senin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayın, senin İzmir adayların arabalarına afişlerine, billboardlarına partinin amblemini, ampulü niye takmıyor riyakarlar? İzmir seçmeninin ampule, Tayyip Erdoğan’a, AKP’nin sembollerine olan rahatsızlığından utanıp Tayyip Erdoğan’ın partisini, amblemini İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüsüne, billboardına, reklam broşürünü koymuyorlar. Utanmasalar, kanun izin verse İzmir’in oy pusulasına ampulü basmayıp, kandırıp oy alalım diyecekler bir de bize attıkları iftiraya bakın. O yüzden CHP olarak neysek oyuz. Efendim, DEM Parti ile görüşüyorlar. Önümüzde bayram var. Bana bir şeyle övünebilirsin deseler, neyle övünürüm biliyor musunuz? Biz Türkiye’deki bütün siyasi partilerle bayramlaşabilen tek partiyiz. Çünkü biz Türkiye’nin temel direği, taşıyıcı kolonuyuz. Tayyip Bey riyakarlıkta, takiyede dünya markasıdır. Duble yolları AKP’ye yaptırır, Oslo görüşmelerini devletimiz yapar. Tayyip Bey, göz önünde olunca DEM Parti ile bayramlaşmaz. 6,5 milyon oy veren yurttaşın hatırına, saygısına DEM Parti ile de MHP ile de İYİ Parti ile de AKP ile de DSP ile de bütün partilerle bayramlaşabilen tek parti CHP’dir. Tayyip Bey görüntüde bayramlaşmaz ama Meclis’te arka odada bayramdan sonra kucaklaşırlar, oturup yemek yer, çay içerler, başka yerlerde pazarlık ederler ama günü gelince dışarıda bize iftira eder, kendileri takiye yaparlar. CHP’liler partisi ile gurur duysun. Ne görüyorsanız gözünüzün önünde ne varsa başka yerde de o var. İş birliği yaparsak açık söyleriz, ittifak yaparsak açık yaparız" ifadelerini kullandı.

'1 NİSAN'DAN SONRA İLK 2 TON SU 1 LİRA OLACAK'

CHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Ferdi Zeyrek, 1 Nisan’dan sonra ilk 2 ton suyun 1 lira, halk ekmeklerle beraber ekmeğin 5 lira olacağını söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası