Ege Postası
Geri

Özel gemilere özel iskele

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin deniz ulaşımını geliştirmek ve vatandaşların deniz ulaşımını daha etkin şekilde kullanmasını sağlamak amacı ile sipariş verdiği 15 yeni yolcu gemisine özel iskele takviyesi geliyor. Geçtiğimiz hafta filonun ilk gemisi yapımı tamamlanarak denize indirilirken, İzmir’in özel gemilerine özel iskele yapmak amacı ile kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, vapurlardan faydalanacak yolcuların iniş ve binişlerini rahatlatmak için toplam 70 metrekare yükseltilmiş platform ve 8 adet usturmaça (koruyucu) yaptıracak.
Özel gemilere özel iskele
Haberler / İzmir
3 Ocak 2014 Cuma 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ â€“ Yapımı halen Yalova’da bulunan Özata Tersanesi’nde devam eden İzmir’in uzay teknolojisine sahip, karbon kompozit malzeme yeni katamaran tipi yolcu gemilerinden ilkinin kente gelişine sayılı günler kala heyecan doruk noktasına ulaştı. Denizcilik sektörü tarafından da büyük beğeni toplayan gemilerden ilki, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak denize indirilirken, bir yandan da iskelelerde “Özel çalışma” yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, önemli bir yeniliğin de altına imza atacak.

KARŞIYAKA VE KONAK İSKELESİ’NE ÖZEL PLATFORM

Tamamen yerli üretim olan çevreci, engelli dostu, ergonomik ve yakıt sarfiyatı minimum seviyede olan karbon kompozit gövdeye sahip gemilerin, yüksek boyları nedeni ile iniş binişlerde zorlanamaması amacı ile özel bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda iskelelerde de revizyona gidiyor. 420 yolcu kapasiteli ve toplam 37 metre yüksekliğindeki gemilerin ilk etapta Konak ve Karşıyaka arasında seferlere başlaması planlanırken, bu iki iskeleye özel platform inşa edilecek.

AYDINLATMALI VE ENGELLİ DOSTU

Şubat ayında başlayacak proje kapsamında, seferlerin gerçekleşeceği güzergahta bulunan Konak Vapur İskelesi ve Karşıyaka Vapur İskelesi’ne toplam 70 metrekare büyüklüğünde iki ayrı platform inşa edilecek. Tam elektronik kontrol sistemine ve yüksek manevra yeteneğine sahip gemiler ile iskelelere yanaşma ve ayrılma sürelerini de kısaltmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezde yaşanacak olası gel-git (Deniz yükselmesi) gibi özel durumlar için de yapılacak çalışma ile önlemini almış olacak. Bu kapsamda, yolcuların iniş ve biniş sürelerini kısaltmak amacıyla, gemilerdeki açılır-kapanır elektronik rampaya ilave olarak her iki iskeleye platform kurulacak. Yapılacak platformlarda her türlü detay düşünülürken, toplam 70 metrekarelik yüksek platformda gece seferleri de düşünülerek aydınlatma sistemi ve engelliler için de özel bir asansör sistemi yer alacak.

MART AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Konak ve Karşıyaka İskele’lerine yapılacak yükseltilmiş yolcu platformu inşası için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları Mart ayına kadar tamamlayacak. Yapılacak proje kapsamında yolcu iskelelerinde gemilerin yanaşma mesafelerini ve hızlarını da göz önünde bulundurulurken, yeni gemilerinin hasar görme ihtimalini minimuma indirmek amacıyla iskelelere kamyon lastiği yerine usturmaça (koruyucu) ve polietilen-çelik panel kullanılması için 8 parçalık özel malzeme alımı da yapılacak. İZDENİZ filosuna katılacak ilk geminin Ocak sonu ya da Şubat ayının başında Konak-Karşıyaka arasında seferlerine başlayacağı öğrenilirken, kalan yeni gemilerin de gelmesi ile birlikte körfezdeki vapur seferlerinde yeniden düzenlemeye gidilerek, sefer sayısının arttırılması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası