Ege Postası
Geri

Özel okul zammı açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul zammının yüzde 65 olacağını açıkladı. Özer ''Bu sene ÜFE yerine TÜFE oranlarını belirleyerek 2023 fiyatlarının %65 olarak belirlenmesi kararını aldık. Bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız. Sektör temsilcileri bunun düşük olduğunu belirttiler ancak biz velilerimizi desteklemek istedik'' dedi
Özel okul zammı açıklandı
Haberler / Ekonomi
4 Ocak 2023 Çarşamba 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2023-2024 özel okul zam oranı belirlendi. 

Özel okulların yapacağı zammın hangi oranda olacağı merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün özel okul temsilleriyle bir araya geldi. 

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Özer, bu sene bir değişikliğe gittiklerini belirtti. Özer, ''ÜFE yerine TÜFE baz alacak şekilde belirleme kararı aldık'' diyerek bu kararın ardından da 2023 2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı. 

Yönetmeliğe göre, ara sınıflara yapılacak zam oranı bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına artı eksi 5 eklenerek hesaplanıyordu. Bu formüle göre, bu yıl zam oranı en yüksek yüzde 105 olabilirdi. 

Geçen yıl zam oranı yüzde 36 ile sınırlandırmıştı. (NTV) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası