Ege Postası
Geri

Özel’den Bergama’da ‘ithal’ aday eleştirisi: Bergama Kayyuma geçit vermeyecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programının ikinci gününe Dikili’nin ardından Bergama’da halk buluşmasına katılım sağladı. AK Parti’nin adayına ‘ithal’ getiren Özel, mevcut Belediye Başkanı Hakan Koştu hakkındaki ‘mal varlığı’ iddialarını hatırlattı. Özel açıklamasında, “Yeni aday slogan yazmış diyor ki, ‘Bergama kalkınacak, Bakırçay kalkınacak’ Bundan önceki belediye başkanı 5 yılda kendi kalkındı. Bunu ben söylemiyorum, kız kardeşi söylüyor. Kız kardeşi diyor ki, ‘mal varlığına bakın’. Dışarıdan ithal aday getirmişler. Bergama’nın seçtiği adaya kayyum atamışlar. Seçime 45 gün var, dün belediyede TİS var Sendikayı çağırmışlar mevcut başkan ortada yok AK Parti’nin dışarıdan gelen adayı TİS sözleşmesi yapıyor. O koltukta kimin oturacağına Bergamalılar karar verir. Bergama Tayyip Bey’in kayyumuna geçit vermeyecek” diye konuştu.
Özel’den Bergama’da ‘ithal’ aday eleştirisi: Bergama Kayyuma geçit vermeyecek
Haberler / Politika
16 Şubat 2024 Cuma 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programının ikinci gününe Dikili’nin ardından Bergama’da halk buluşmasına katılım sağladı.

2,5 MİLYON TARLAYI PARSEL PARSEL SATTILAR

Bergama’da 2014 yılında kamulaştırılan taşınmazları hatırlatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “ Bergama’da yerel seçimlerde içimiz buruldu, yüzümüz asıldı ve 5 sene sabrettik. 5 senedir Bergama halkçı belediyecilikten uzak. 5 senedir rantçı belediyeciliğe teslim. 2014 yılında çıkan kanun ile köylerimizin alın teri ile emek emek arttırdığı mallarını, taşınmazlarını belediyeye devrettiler. Bizim başkanlar bu işleri yapmazken AK Parti’nin belediye başkanı Bergama’yı, köylünün malını parsel parsel sattı. 2,5 milyon metrekare köylünün tarlasını çatır çatır sattı. Başkan adayı değişmiş. Dışarıdan ithal aday getirmişler. Bergama’nın seçtiği adaya kayyum atamışlar. Seçime 45 gün var, dün belediyede TİS var Sendikayı çağırmışlar mevcut başkan oratada yok AK Parti’nin dışarıdan gelen adayı TİS sözleşmesi yapıyor. O koltukta kimin oturacağına Bergamalılar karar verir. Bergama Tayyip Bey’in kayyumuna geçit vermeyecek” diye konuştu.

“HAKAN KOŞTU KENDİ KALKINDI”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu hakkında ortaya atılan, ‘mal varlığı’ iddialarına vurgu yapan Özel, “Yeni aday slogan yazmış diyor ki, ‘Bergama kalkınacak, Bakırçay kalkınacak’ Bundan önceki belediye başkanı 5 yılda kendi kalkındı. Bunu ben söylemiyorum, kız kardeşi söylüyor. Kız kardeşi diyor ki, ‘mal varlığına bakın’. Temiz belediyeciliğe ihtiyacımız var. Dışarıdan gelen ithal adaya değil, Bergama’nın bir evladına ihtiyacımız var. 25 günlük Bergamalıya değil, 25 yıldır emek veren Bergamalıya ihtiyacı var. 25 yıl boyunca Bergama’da köy demedi, ev ev gitti ve hasta çocukları iyi etti. Siz şifayı onda buldunuz. Şimdi Bergama’yı iyileştirmeye geliyor” ifadelerine yer verdi.

“BABA EVİ”

Özgür Özel konuşmasının devamında, “Biz halkçı belediyeyiz. Biz gitmeden bir yere hemen AKP’nin yalanı ulaşıyor. Diyorlar ki sosyal yardımları kesecekler. Bergama’da geçmişte yapılanları bir kefeye son 5 yılda yapılanları da bir kefeye koyun. Ben bundan once kendisi aday olmayıp görevi teslim eden Mehmet Gönenç’e teşekkür ederim. Partide herkese yer var. Günü gelecek Ali Bor kardeşimi de en güzel görevlerde göreceksiniz. Selim Başkan mutlaka en güzel yerlerde partiye katkı sağlayacak. B u parti hepimizin baba evidir. Herkes baba evine doğar. Hepimiz bergamalıyız. CHP sizin baba eviniz. CHP herkesin içine doğduğu bir baba evidir. Kimi uzağa taşınır kimi yakına gelir ancak herkes bilir ki başım sıkışırsa, dara düşersem baba evinin bacası tüter. Kozak yaylasındaki mağdur köylü ama çiftçi ama 10 bin liraya mahkum edilen emeklinin canına tak ettiyse baba evi burada ve kapısı ardına kadar açık. Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu baba evi hepimizin. Mağdur, mazlum, itiraz eden kim varsa baba evine gelsin” dedi.

“DOKTORUN ARKASINDA BİRLEŞELİM ZULÜMDEN KURTARALIM”

İttifakların sandıkta kurulması gerektiğine dikkat çeken CHP Lideri Özel, “Bu seçimde ittifaklar yok. Bu seçimde Ankara’da ittifak yapmayı istedik. Biz kimseyi uzakta tutmak istemiyoruz. Biz ittifakı masa başında kuramadıysak Bergama’da sandık başında kuracağız. Ben Barama’daki bütün demokratları sandık başında birleşmeye davet ediyorum. Cumhur İttifakı’nın talan beledi,yeciliğine karşı doktorun arkasında buluşalım ve Bergama’yı bu zulümden kurtaralım. Bundan sonra kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Mazlumlar zalimlerden hakkını alacak" dedi. 

“YAZIKLAR OLSUN ERDOĞAN”

Erdoğan’ı sert sözlerle eleştireen Özel, “Erdoğan biraz önce emekliye bayram ikramiyesini 3 bin TL olarak açıkladı. Bu kadar yoksulluk, hayat pahalılığı varken yapa yapa bayram ikramiyesine bin lira zam yatı. Yazıklar olsun Recep Tayyip Erdoğan, yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor. Asgari ücret ile de geçinilmez. Açlık sınırı 15 bin lira. Yoksulluk sınırı 52 bin lira. Bu memlekette insanlardan oy alırken milletim diyenler, seçim bitince milleti unutuyorlar. Bergamalı ikramiyesini bin lira arttırana 31 Mart’ta oy verirler bunlar devam eder ama seçimde sarı kart gösterirse görün bakın sizing sesinizi dinliyorlar mı, dinlemiyorlar mı? Bunlara 31 Mart’ta bu yoksulluğun, işsizliğin hesabını sormaya var mıyız? O zaman sadece kendimiz değil yerel seçimde katılım çok önemli. Oy vermeye gitmem diyenleri ikna edin. Koluna girin ve sandığa götürün hem Bergama’yı hem memleketi kurtarın. Yakasında rozeti olmadan aday olan tüm muhtarlara başarılar diliyoruz. Muhtarlar seçilecekler sonra 2 tane kapıya gidecekler. Tanju’nun kapısı ardına kadar açık oalcak. Tanju Bey’den sonra Büyükşehir’e gidecek" diye konuştu. 

“TUGAY’I SİZE EMANET EDİYORUM”

Cemil Tugay’ı övgü dolu sözlerle tanıtan Özel, “Büyükşehir’e kararlı, işinde hızlı olan, yatırımları hızlı yapan, sorunları görev ve hızla gözen benim çok güvendiğim bir aday var, Aday burada Cemil Tugay.  Çok güvendiğimiz, çok inandığımız, işinde titiz, ekibiyle birlikte aldığı kararları uygulayan ve 30 belediye içinde en yüksek memnuniyet oranını yakalayn ve Büyükşehiri emanet ettiğimizde en iyi sonucu alacağıonı, İzmir’i bir dünya kenti yapacağını, Bergama’nın sorunlarını çözeceğini hepimiz biliyoruz. Onu size emanet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“İZMİR VE BERGAMA SAHİPSİZ DEĞİL”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “ Ne kadar güzel göründüğünüzü anlatamam.  Biz Bergama ile, İzmir ile Türkiye ile her zaman gurur duymaya devam edeceğiz. Biraz önce Dikili’deydik. Orada söyledim burada da söyleyeceğim. Bana ‘Hoş geldiniz’ demeyin. Ben artık ev sahibiyim, Bergama’nın taşı, toprağıyım.  Yıllardır tarihyine, kültürüne, tarımına hayran olduğum Bergama’ya artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmekten duyacağım onuru tarif edemem. Dünyanın en eski şehirlerinden birinde bizim önümüzde hiçbir sorun halledilemez olamaz. BVu bayrağa duyduğum sevgiyle ve sişzlere duyduğum saygı ile Tanju Başkanımızla her şeyinizi emanate almaya hazırız. Çocuklarımız, büyüklerimiz, çalışanımız, çiftçimiz, esnafımız her zoruluğunda bizleri görecek. Emeklilerin sıkıntıda, çocukların sahipsiz kalmasına müsade etmeyeceğiz. Bu ülke, Bergama ve İzmir sahipsiz değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bugüne biz bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bizler once oınlarca başklanımız İzmir’e hizmet etti. Bu onuru bize miras bıraktılar. Şimdi o bayrak bizde” ifadelerine yer verdi.

DEVLET HEPİMİZİN DEVLETİ

Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik konuşmasında, “ Türkiye İttifakı’nı biz de Beregama’da kuracağız. 137 mahallesi ile birlik olacağız, bir olacağız ve kazanan Bergama olacak. Bergama’da taş üstüne taş koyan tüm belediye başklanlarına teşiekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı, 1 Nisan’dan sonra bu bayrağı ben taşıyacağım. Bergama’yı hak ettiği yere taşımaya kararlıyım. Yaşanabilir bir Bergama için çalışacağım. UNESCO tarihi dünya listesinde yer alan Bergama’nın Kozak projesi için her türlü girişimi yapacağız. ‘Bergama iktidar partisinde olmazsa ihtiyacını alamaz’ diyorlar. Devlet hepimizin devleti bu da böyle bilinsin.  Gençlerimize iş fırsatı sunarak beyin göçünü engelleyeceğiz. Genel Başkanımız sizi 1 Nisan sabahında ya da bir Mayıs gününde size belediye binamızda ağırlamaya söz veriyorum” iafdelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası