Ege Postası
Geri

Özge Ceren Deniz'in annesi mahkemede konuştu: '42 katil cezalandırılsın'

İzmir Alsancak'ta 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in annesi davaya SEGBİS ile katılarak 42 sanığa tepki gösterdi. Anne Filiz Abi konuşmasında, " Ben o 42 katil yüzünden kızımı kaybettim. O 42 kişi de aileleri de elektrik çarparak ölsün. Size yazıklar olsun 5 yılda neden yapmadınız?" ifadelerine yer verdi. 
Özge Ceren Deniz'in annesi mahkemede konuştu: '42 katil cezalandırılsın'
Haberler / 3. Sayfa
6 Eylül 2024 Cuma 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Alsancak'ta 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılama başladı. 

YENİDEN HAKİM KARŞISINDALAR! 

Soruşturma kapsamında 22,5’er yıla kadar hapis cezası istenen Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu, 42 sanık dün 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.  
Ceren Deniz’in annesi Filiz Abi, Osmaniye’den bağlantı ile duruşmaya katıldı. 

"42 KATİL YÜZÜNDEN KIZIMI KAYBETTİM"

Filiz Abi, sanık sandalyesinde oturan 42 kişinin müebbet ile cezalandırılmasını istedi. Abi açıklamasında, “Kızımın ölümünden sorumlu olan herkesten şikayetçiyim. Kanser tedavisi gören, hamile olan herkesin de hapiste çürümesini istiyorum. Ben kızımı bu yaşa getirdim, zor şartlarda okuttum? Hamileyim, kanserim diyenler de içeride çürüsün. Davaya katılmak istiyorum. Onların çocukları da acılar içerisinde elektrik çarparak ölsün. Ben çocuğumu toprağa verdim, mezarda. Benim çocuğum tıp kazanmak için yıllardır çalışıyor. Siz de torpille işlere girdiniz, 42 kişi. Benim kızım 8 bine girerek Tıp Fakültesi’ni kazandı. İzmir’e düzgün bir şehir diye geldi. Ben o 42 katil yüzünden kızımı kaybettim. O 42 kişi de aileleri de elektrik çarparak ölsün. Size yazıklar olsun 5 yılda neden yapmadınız?" ifadelerine yer verdi. 

"SUÇU BİRBİRİNİZE ATARAK..."

İZSU ve Gediz Elektrik'te çalışanların torpil ile işe girdiğini ileri süren Anne Filiz Abi, "Benim çocuğum mezarda. Çocuğumun her gün ben yanına gidiyorum. Hepsi içeride çürüsün. Benim çocuğum torpil ile işe girmeye çok karşıydı. Bu kişiler torpil ile işe girmiş. Burası üçüncü büyükşehir demi. Size yazıklar olsun, suçu birbirinize atarak ölün. Aynı şeyi sizin de aileniz yaşasın. Benim yavrum okula gidecekti, doktor olacaktı. Yalnız başına Avrupa'da hiçbir şey olmadı, İzmir'de oldu. Belediye başkanlarının da cezasını çekmesini istiyorum. Benim çocuğumun hayalleri vardı. Benim çocuğum geri gelmeyecek. Sizin de çocuklarınız var. Kadın hamileyim diyor. Hamileysen ben seni kurtaramam. Ömür boyu yatacaksın. Biz çocuğumuzu büyütmek için çok zorluk çektik. Dün konuşan kişi hamililikten dolayı beraat istiyor. Sizin çocuklarınız da yaşasın. Ben çocuğumun başında ağlıyorum. Benim çocuğum sizler gibi değildi, kültürlüydü. Üç çocuk okutuyordu babası Tıp Fakültesi’nde benim kızım küçük kardeşinin Tıp kazandığını bilemeden gitti.  42 kişinin de hapiste çürümesini istiyorum. İlahi adalet var, hepiniz yaşayacaksınız. Daire başkanıyım diyorsun, hiçbir şey yapmadan yiyip gezmişsin. Benim çocuğum geri gelmeyecek. Siz de ailenizle çekin. Herkesin en ağır cezayı almasını istiyorum. Müebbet istiyorum. İki can gitti, siz 50 gün yattım diyorsunuz" dedi. 

NEVİN ÖKTEMAY: HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM! 

Duruşma sırasında akıma kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay'ın annesi Nevin Öktemay ağlayarak tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.NevinÖktemay, " Benim iki evladım vardı biri gitti. Getirsinler benim oğlumu. Ben oğlumu göreyim. Hepsinden şikayetçiyim. Ben anayım" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası