Ege Postası
Geri

Özgener'e EBSO şoku

EBSO'da başkanlık yapan ve tarihinde önemli rol oynayan Osman Kibar'ın torunu olan Sanayici Mahmut Özgener'in EBSO üyeliği, şirketinin 'sanayici' vasfını kaybetmesi nedeniyle düştü.
Özgener'e EBSO şoku
Haberler / Ekonomi
28 Temmuz 2015 Salı 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin en büyük tütün firmaları arasında yer alan Öz-Ege Tütün Sanayi A.Ş, 1.5 yıl önce ABD'li Alliance One Tütün ile Oriental Tütün Paketleme Sanayi Ticaret A.Ş adında yeni bir şirket kurarak ortak olmuştu. Öz- Ege'nin sahibi Mahmut Özgener, fabrika ve depoların da ortak oldukları şirkete devreldilmesiyle Öz-Ege Tütün'ün 'sanayi' vasfını kaybettiğini belirterek, Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis üyeliğinden düşürülmesini istedi. İzmir'in 1963-1973 yılları arasında İzmir'de Belediye Başkanlığı yapan Osman Kibar, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) da kurucuları arasında yer aldı. EBSO'da başkanlık yapan ve tarihinde önemli rol oynayan Osman Kibar'ın torunu olan Sanayici Mahmut Özgener'in EBSO üyeliği, şirketinin 'sanayici' vasfını kaybetmesi nedeniyle düştü. Özgener, "EBSO'de benim temsil ettiğim şirket sanayi olma vasfını kaybedince dilekçe ile EBSO Meclis Başkanlığı'na kendim başvurdum ve gereğinin yapılmasını istedim. Sanayici kimliği olmayan bir şirketi temsil edemem. Etik olarak doğru olanı yaptım" dedi. 

Öz- Ege Tütün'ün sanayi kimliğini kaybetmesi nedeniyle üyelikten düşürülmesi Özgener'in de meclis üyeliğinin sona ermesi EBSO meclis üyelerini bildirildi.  (Elif DEMİRCİ /DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası