Ege Postası
Geri

Özgener kazandı, Demirtaş kaybetti

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı başkanlığına İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener seçildi.  Demirtaş kaybetti
Özgener kazandı, Demirtaş kaybetti
Haberler / Ekonomi
28 Haziran 2018 Perşembe 08:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI / EGEPOSTASI- İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Olağanüstü Mütevelli Heyet Toplantısı'nda düzenlenen seçimi İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in listesi 163 oyla kazandı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı başkanlık seçimi vakfın üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen genel kurulun Divan Başkanlığını aynı zamanda İZTO’nun da Meclis Başkanı olan Selami Özpoyraz yürütürken, katip üyeliklere ise Suat Özdağ ve Yavuz Yılmaz seçildi. Toplantıya, İZTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın 227 mütevelli heyet üyesi katılırken üyelere seslenen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Vakıf Üniversitelerine yönelik Aralık ayında çıkardığı yönetmeliğin detaylarını da paylaştı. Özgener, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikle, Oda ve Borsalar tarafından kurulan vakıflarda görev yapan kişilerin, Oda veya Borsa'daki görevleri sona erdiğinde Vakıftaki görevlerinin de kendiliğinden sone ereceğini hatırlattı.

Olağanüstü toplanan vakıf mütevelli heyeti, Mahmut Özgener ve İZTO’nun eski başkanı Ekrem Demirtaş arasında yapılan seçimde oylarını kullandı. Toplam 216 oyun kullanıldığı seçimde Mahmut Özgener'in listesi 163 oy alırken Ekrem Demirtaş’ın listesi 52 oyda kaldı. Özgener vakfın yeni başkanı oldu. Genel kurulda ayrıca Mahmut Özgener, Cemal Elmasoğlu ve Mehmet Özsaruhan, vakfın mütevelli heyet üyeliğine seçilen yeni isimler oldu.

DEMİRTAŞ 52 OY ALABİLDİ

Demirtaş 52 oy alırken 1 oy da geçersiz sayıldı. Öte yandan, Demirtaş 17 yıldır vakfın başkanlığını yürütüyordu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası