Ege Postası
Geri

Özgür Özel: En büyük kayıp, ölümlerin sıradanlaşmasıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan en büyük iş kazasının, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası olduğunu biliyoruz. Ancak en büyük kayıp, yalnızca o gün yaşanan can kaybı değil, ölümlerin sıradanlaşmasıdır” dedi.
Özgür Özel: En büyük kayıp, ölümlerin sıradanlaşmasıdır
Haberler / Politika
14 Mayıs 2025 Çarşamba 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Soma maden faciasının 11'inci yıl dönümü kapsamında dün Manisa'ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, programların ikinci gününde Soma Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu'na katıldı. Sempozyum, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan CHP lideri Özel, Türkiye'de bazı işverenlerin algı yönetimiyle gerçek sorunları örtbas etmeye çalıştığını belirterek, Türkiye'nin yer altı zenginliklerinin, bilime uygun bir şekilde işçilerin sağlığı gözetilerek çıkarılmasına, ekonomiye kazandırılmasına ve Türkiye'nin bu zenginliklerinden yararlanmasına karşı olmadıklarını söyledi.

Özel, "Bilimsel madenciliği savunmak gerekirken, vahşi madenciliğin denetimsiz bir şekilde hem doğayı katlederek hem de işçi hakları ve işçi sağlığı gözetilmeksizin uygulandığını büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan en büyük iş kazasının, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası olduğunu biliyoruz. Ancak en büyük kayıp, yalnızca o gün yaşanan can kaybı değil, ölümlerin sıradanlaşmasıdır. AK Parti döneminde bugüne kadar 2 bin 79 madenci yaşamını yitirdi. Bu sayının 301'i Soma'da, geri kalan bin 778'i ise Ermenek, Şirvan, Amasra gibi madenlerde ve Türkiye'nin farklı noktalarında birer, ikişer, üçer ya da onlarca kişinin ölümüyle gerçekleşti. Örneğin, Şirvan'da 16, Amasra'da 43 madenci yaşamını yitirdi. Bu tablo, toplamda 6,5 Soma faciasına denk geliyor ancak farkında değiliz. Asıl kayıp, hafızalardaki kayıptır; ölümlerin olağanlaşması, sıradanlaşmasıdır" diye konuştu. (DHA)

 

Özgür Özel'den Soma'da adalet sözü: Bu dava yeniden görülecek

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası