Ege Postası
Geri

Özgür Özel'den 'Can Atalay' açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Özgür Özel'den 'Can Atalay' açıklaması
Haberler / Politika
21 Aralık 2023 Perşembe 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Yüksek Mahkeme’nin hakkında verdiği ihlal kararına uyulmaması nedeniyle yaptığı ikinci başvuruyu bugün inceledi. Mahkeme, Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının” ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar verdi. Üç üyenin karşı oy kullandığı öğrenildi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararını değerlendirdi.

Özel, sosyal medya hesabında, şu açıklamayı yaptı:

“Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez hak ihlali kararı verdiği seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay'ın bir an önce tahliye edilmesi Anayasa'nın gereğidir. Bu karara direnmek, anayasal hukuk düzenini yok saymaktır. Biz, adaleti ve hukuku savunmaya devam edeceğiz.”

ÖZEL: SAATE, ‘SAAT DOĞRU GÖSTERMİŞ, NE DİYECEKSİNİZ’ DİYE SORULMAZ

CHP Lideri Özgür Özel, bugün TBMM’de 22. Dönem Dönem CHP Mersin Milletvekili Ersoy Bulut için düzenlenen törenin ardından AYM’nin Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesine ilişkin konuştu.

Özel, şunları söyledi:

“Bu sorulara muhatap olmak gerçekten beni utandırıyor. Ama Türkiye’deki herkesi bu gündemle meşgul etmek birilerini utandırmıyor. Bir saate, ‘Saat doğru gösteriyor, ne diyeceksiniz’ diye sorulur mu? Saat doğru göstermiş. Ama yanlış yapanlar, Türkiye’yi sürekli mahcup edenler, Türkiye’yi hem kendi içinde hem dünyada tartıştıranlar artık bu yüksek mahkemenin kararlarından bir ders almaları gerekir. Bugün, Anayasa Mahkemesi yeniden saati doğru göstermiş. Saate, ‘Saat doğru göstermiş, ne diyeceksiniz’ diye sorulmaz. Gerçeği çarpıtanlara, hukukun üstünlüğünü kabul etmeyenlere ve sürekli Türkiye’yi tartıştıranlara sormak lazım.”

Özel, kararın uygulanmasına ilişkin soruya “Şüphesiz bundan öncekiler gibi bu kararın da bir an önce uygulanması gerekir. Uygulanmadığı her dakika Türkiye’yi dünyaya rezil etmektedir” cevabını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası