Ege Postası
Geri

Özgür Özel'den mesaj gibi Tugay açıklaması: 'Zamanlama sorunlarımız oldu, kendisini severiz'

YENİ Parti rozetiyle ilk kez canlı yayına çıkan Genel Başkan Özgür Özel, bağımsız yoluna devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay için dikkat çeken mesajlar verdi. Tugay’ın yeni parti kurulması konusunda kendisine ısrar ettiğini belirten Özel, “Cemil Bey biraz acele etti. Kendisiyle kişisel bir sorunum yok, bakacağız” diyerek olası katılıma kapıyı açık bıraktı. Özel ayrıca Bergama ve Urla’yı örnek göstererek, 200’ün üzerinde belediyenin YENİ Parti’ye katılma iradesi ortaya koyduğunu söyledi.
Özgür Özel'den mesaj gibi Tugay açıklaması: 'Zamanlama sorunlarımız oldu, kendisini severiz'
Haberler / Politika
28 Temmuz 2026 Salı 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 90 milletvekiliyle Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek YENİ Parti'yi kuran ve Anadolu Kulübü'nde düzenlenen ilk toplantıda oy birliğiyle YENİ Parti Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Halk TV'de gazeteciler Kürşad Oğuz, Bengü Şap Babaeker ve Gökmen Karadağ'ın sorularını yanıtladı.

CEMİL TUGAY AÇIKLAMASI

Yaklaşık bir ay önce, Özgür Özel’in itirazına rağmen CHP’den istifa ederek yoluna bağımsız devam etme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında konuşan Özel, aralarında kişisel bir sorun bulunmadığını ancak zamanlama konusunda görüş ayrılığı yaşadıklarını söyledi. Tugay’ın daha önce yeni bir partinin kurulması gerektiğini savunduğunu belirten Özel, YENİ Parti’nin kurulmasının ardından İzmir’de çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesinin partiye katılmak istediğini ifade etti.

"YENİ PARTİ KURMALIYIZ DİYE ISRAR ETTİ

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cemil Bey’in durumu şöyle. CHP’den ‘Bir an önce parti kurmalıyız’ diye istifa etti. Ben de kendisine, ‘Benim bu işe rızam yok’ dediğimde, ‘Sizin sırtınızdan birilerinin yük alması lazım. Hep biz size yük oluyoruz’ dedi. ‘Yeni parti kurulacak, oraya gideceğim. Yeni parti kurulmalıdır’ diyordu.

Biz YENİ Parti’yi kurduk. Cemil Bey’in durumuyla ilgili ne olacağını bilmiyorum ancak İzmir’de bütün belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ‘YENİ Parti’ye gelmek istiyoruz’ diyor. O gün Cemil Bey, ‘Bir an önce gitmeliyiz’ derken diğer arkadaşlar ‘Genel Başkan’la birlikte hareket edeceğiz’ diyordu.

"CEMİL BEY ACELE ETTİ"

Bir taraftan bakıldığında biz Cemil Bey’in söylediği noktaya geldik. Diğer taraftan bakıldığında ise Cemil Bey biraz acele etti, biz süreci disiplin içinde yürüttük. Bizimle yolunu kesiştirmek isteyen, bizimle bir meselesi olmayan herkesle bir arada oluruz. Cemil Bey’le kişisel bir sorunum yok. Ancak zamanlama konusunda sorunlarımız oldu. Kendisini severiz. Bakacağız.Ne diyeyim Cemil Bey’e?”

'BERGAMA' VE 'URLA' ÖRNEĞİ

Genel Başkan Özel, YENİ Parti'nin yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu..

Siyasetteki yeni yapılanma sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Özel, yerel yönetimlerden Yeni Parti’ye yönelik olağanüstü bir katılım talebi olduğunu açıkladı. Açıklamasında Bergama ve Urla örneği veren Özel, şu şekilde konuştu:

"Mesela Bergama Belediye Başkanlığı, Bergama Belediye Meclis Üyeliği, Bergama'daki neredeyse bütün üyeler geçmiş, ayrılmışlar önceki partilerinden 'İlk biz katılacağız.' diyorlar. İşte Urla, buraya geldiğimde gördüm. Manisa, Denizli, Burdur... Yani o kadar çok ki... 20 il belediyesinin 19'u birlikte katılma kararı almış. Şimdi böyle bir durum var ki biz belediye meclis gruplarının durumunu düşünerek belediye başkanlarına bir çağrımız yok demiştik ve halen daha belediye başkanı, belediye meclis üyesi çağırmadığımız halde sonuçta öyle bir gerçeklik yaşanıyor ki beni arıyor belediye başkanı, diyor ki 'Sayın Başkanım' diyor, 'Sokakta yürüyemiyoruz, belediyeye gidemiyoruz. Sen niye katılmıyorsun? Özgür Özel'i niye yalnız bırakıyorsun? Yeni partiyi niye yalnız bırakıyorsun? Sen bu düzenin adamı mısın?' Burada diyor. Yani her bir arkadaşımız evinden baskı görüyor, 'Biz ne yapalım?' Yarın itibarıyla 200'ün üzerinde belediyenin yeni partiye yani istifa edip yeni partiye katılmak için irade ortaya koyduğunu görüyoruz. Öyle bir sel geliyor ki 'Dur.' diyemiyorsun. Yani 'Dur.' dediğinde bu sefer diyor ki 'Gel sen anlat derdini.' diyor. Yani sahada böyle bir durum var. Bu hani normalde siyasi tarihte görülmemiş bir istek ve destek var. Bunu engelleyemeyiz tabii ama benim burada bir tek meselem var, onu hep söylediğim mesele şu: Bir belediye başkanı, bir belediye meclis üyesi çıkıp da 'Biz YENİ Parti'yle beraber değiliz, Özgür Özel ile beraber değiliz, karşısındayız.' demedikçe yanımızdadır."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası