Ege Postası
Geri

Özgür Özel, şehit Enis Budak’ın cenaze törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Irak’ta Pençe Kilit bölgesinde şehit düşen sözleşmeli piyade er Enis Budak’ın Manisa’da düzenlenen cenaze törenine katıldı. Öte yandan Özgür Özel'e bir grup vatandaş tepki gösterdi. Cenaze törenine gelen Özgür Özel yuhalanırken, vatandaşlar tarafından “Özgür dışarı” sloganı atıldı.
Özgür Özel, şehit Enis Budak’ın cenaze törenine katıldı
Haberler / Güncel
24 Aralık 2023 Pazar 21:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özel, Kuzey Irak’ta Pençe Kilit bölgesinde dün şehit düşen sözleşmeli piyade er Enis Budak için Manisa Saruhanbey Camii’nde bu akşam düzenlenen cenaze törenine katıldı. Memleketine gelen Özgür Özel, Manisa Valisi Enver Ünlü ile Akhisar Hava Meydan Komutanlığı’nda şehit Budak’ın cenazesini karşıladı.

Özgür Özel, camide Manisa Valisi Enver Ünlü ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte saf tuttu.

Özel’e cenazede; CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan da eşlik etti.

Şehidin cenaze namazının ikindi namazı sonrası kılınacağı duyurulmuştu. Ancak şehit naaşının Ankara’dan gönderilmesine ilişkin işlemler nedeniyle cenaze namazı hava kararınca saat 18.00 sonrasında kılınabildi.

Öte yandan Özgür Özel, camiye gelişi sırasında tepki ile karşılaştı.

Bir grup tarafından protesto edilen CHP Genel Başkanı Özel, korumalar ve güvenlik eşliğinde caminin bahçesine girdi. Ancak burada da "Özgür dışarı" sloganlarıyla karşılaştı.

Özgür Özel, kılınan cenaze namazının ardından camiden çıkarken protestolar devam etti ve kısa süreli arbede yaşandı.

Özel, alandan Vali Enver Ünlü'nün makam aracı ile uzaklaştırıldı.

Özgür Özel ile Vali Ünlü'nün bulunduğu makam aracını yumruklayan kişilere, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Bir şehit yakını Özel’e yapılan protestoya tepki gösterdi ve “Bırakın da acımızı yaşayalım. Şehidimizi mahcup etmeyelim, herkes başımızın tacıdır” dedi.

SOYER'DEN TEPKİ: BÜYÜK OYUN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak provokasyona tepki gösterdi.

Soyer açıklamasında şunları söyledi;

"Günlerdir arka arkaya gelen şehit haberleri yüreklerimizi parçalarken, böylesine büyük bir acıdan dahi çatışma gündemi yaratmaya çalışanların utancını yine biz yaşıyoruz.

Bugün Genel Başkanımız @eczozgurozel ile birlikte Manisa'da şehit evladımızın cenazesinde karşılaştığımız provokasyon girişimi, en başta şehidimizin ailesine yapılan bir saygısızlıktır.

İçinde bulunduğumuz vahim durumu Cumhuriyet Halk Partisi'ne mal edenlerin oynadığı büyük oyun, er geç ayaklarına dolanacaktır."

ASLANOĞLU: PABUÇ BIRAKMAYIZ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Şehit cenazesini provoke etmeye, Genel Başkanımıza tuzak kurmaya gelmiş bir avuç provakatöre pabuç bırakmayız biz. Şehit cenazesine saygıyı bilmeyen, adresi belli olan yerden emir alan bu hadsizlerin kim olduğu tespit edilmeli ve derhal gereken adli süreç başlatılmalıdır. Değil siz, sizin azmettiriceleriniz gelse bile Özgür Özel’i korkutamazsınız. Şehit bizim memleket bizim." dedi

Özgür Özel şehit ile fotoğrafını paylaştı: Bir kez daha kahroldum

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası