Ege Postası
Geri

Özgürgün: Downer, müzakerelerin yakın zamanda başlayacağına inanmıyor

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i kabul etti. Dışişleri Bakanlığı’ndaki yarım saatlik görüşmenin ardından Downer basına açıklama...
Özgürgün: Downer, müzakerelerin yakın zamanda başlayacağına inanmıyor
Haberler / Dünya
26 Nisan 2013 Cuma 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i kabul etti.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki yarım saatlik görüşmenin ardından Downer basına açıklama yapmaktan kaçındı. Basın mensuplarına konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Hüseyin Özgürgün, Downer’le olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Daha önce Yeşilırmak Kapısı konusunu görüştüğü Downer’le bu kez Kıbrıs konusunda atılacak adımları ele aldıklarını kaydeden Özgürgün, Kıbrıs müzakerelerine hemen başlanması yönündeki görüşünü Downer’e bildirdiğini açıkladı.

Downer’in Rum Yönetimi’nin içinde bulunduğu krizin görüşmelere başlanmasının önünde ciddi bir sorun teşkil ettiğini söylediğini aktaran Özgürgün, bu ekonomik problemlere öncelik verilmesi gerektiğini söyleyen Downer’in ümit etmekle birlikte görüşmelerin çok yakın bir zamanda başlayacağına inanmadığını söylediğini bildirdi.

Görüşmelerin yeniden başlaması yönünde çaba içinde olduğunu anlatan Downer’in garantör devletler olan Türkiye ve Yunanistan’da da temaslarda bulunduğunu hatırlatan Özgürgün, Downer’in bu görüşmelerden görüşler aldığını belirtti.

Görüşmelerin uzun zamandan beri devam ettiğini ve BM şemsiyesi ve parametreleri dışına çıkılmasını istemediklerini bildiren Özgürgün, Downer’e AB’nin taraf olarak kabul edilmeyeceğini ve artık bir yol haritasının ortaya çıkması gerektiğini bir kez daha hatırlattıklarını söyledi.

“YIL SONUNU BULABİLİR”

Özgürgün, bir soruya karşılık, görüşmelerin başlama tarihinin yıl sonunu bulabileceğini söyledi. Görüşmelerin ucunun artık kapanması gerektiğini yineleyen Özgürgün, Rum Lider Anastasiadis’in Annan Planı’na “evet” demiş olmasının bir avantaj olarak görüldüğünü kaydetti. Anastasiadis’i “EOKA’cıların parti lideri” olarak niteleyen Özgürgün, EOKA’nın Kıbrıs sorununun bugünlere gelmesinin ve devam etmesinin başlıca sebeplerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası