Ege Postası
Geri

Özgüven Cuma günü dönüyor!

İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven 4. Yargı Paketi kapsamında hakkındaki yakalama kararının kaldırılması sonrası dönüş hazırlıklarına başladı.Uçak biletini alan Özgüven Cuma günü Ankara aktarmayla İzmir’e 10:30’da inecek.
Özgüven Cuma günü dönüyor!
Haberler / İzmir
1 Mayıs 2013 Çarşamba 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Dikili Belediyesi’nin garaj ve jeotermal ihalesinde yapılan usul hatasından dolayı 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası alan ve Bergama Cezaevi’nde bulunan 8 kişinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda 4'üncü Yargı Paketi olarak bilinen '6459 sayılı İnsan hakları ve ifade özgürlüğü bağlamında bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun' çerçevesinde serbest bırakılmasının ardından gözler İsveç'te bulunan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’e çevrilmişti. İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ise hakkındaki yakalama kararının kaldırılması sonrası dönüş hazırlıklarına başladı. Kararın Köşk’ten onaylanıp Resmi Gazete’de yayımlanması sonrası Dikili’den gelecek haberi bekleyen Özgüven avukatı Muhittin Üstündağ’dan aldığı ‘yakalama kararı kaldırıldı’ telefonunun ardından bavulunu hazırladı. Uçak biletini alan Özgüven Cuma günü Ankara aktarmayla İzmir’e 10:30’da inecek.

“SABIRSIZLANIYORUM”
Uçak biletini alan Özgüven telefonda “dönüş için sabırsızlanıyorum. Ailemi, sevdiklerimi Dikili’yi çok özledim. Arkadaşlarımın tahliyesi de beni çok mutlu etti” dedi.

Sanıkların avukatlarından Muhittin Üstündağ, "4'üncü Yargı Paketi'nde sanıklar lehine düzenlemeler geldi. Bu nedenle infaz durduruldu. Şimdi uyarlama yargılaması yapılacak. Bu kanun Osman Özgüven’i de kapsıyor" dedi.


DİKİLi'DE TAHLİYE BAYRAMI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası