Ege Postası
Geri

Özkanlar direndi ve kazandı

Bayraklı’nın Özkanlar bölgesinde 30 yılı aşkın süredir hizmet veren semtin can damarı ve simgesi haline gelmiş “Cumartesi Pazarı” için ilçe belediyesinden beklenen haber geldi. Pazaryerinin bulunduğu alanın mal sahipleri ile yaşanan hukuki süreç nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan pazara alternatif alan için çalışmalarını tamamlayan Bayraklı Belediyesi, önümüzdeki günlerde yeni Özkanlar Pazaryeri için vatandaşlara ve esnafa müjdeli haberi verecek.
Özkanlar direndi ve kazandı
Haberler / İzmir
12 Haziran 2014 Perşembe 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayraklı Belediyesi, yaklaşık 600 esnafın ekmek teknesi olan ve 4 mahallenin faydalandığı tarihi Özkanlar Pazarı’nı yenilemek amacıyla yürüttüğü çalışmalarda sona geldi. 30 yılı aşkın süredir hizmet veren pazar alanın mal sahipleri ile mahkemelik olan ilçe belediyesi, tezgah kapatmaya hazırlanan esnafa ve bölgede yaşayan vatandaşlara can suyu olacak yeni modern pazaryeri projesi için çalışmalarını tamamlayarak temel atma aşamasına geldi. Alternatif pazaryeri için gerekli imar düzenlemesi dahil olmak üzere tüm çalışmalarında sona gelen Bayraklı Belediyesi yönetimi, önümüzdeki aylarda pazaryeri için direnen esnaf ve 15 bin destek imzası toplayan vatandaşa çare olacak katlı pazaryeri ve otopark projesinin temelini atarak çalışmalara başlayacak.
 
 
SEMT PAZARI YENİ YERİNE TAŞINIYOR
Yaklaşık bir yıl önce esnaf ve vatandaşın gerçekleştirdiği çeşitli eylemler ile gündeme gelen tarihi Özkanlar Pazarı için beklenen çare bulundu. Mevcut pazaryerinin kurulu olduğu alanın eski mal sahipleri tarafından açılan dava sonrasında çıkan kapatma kararı neticesinde pazara alternatif olabilecek kapalı bir tesis için çalışmalara ve yer arayışına başlayan ilçe belediyesi, söz konusu alanın bitişiğinde yer alan otopark alanında yeni kapalı pazaryeri inşa ederek, cumartesi pazarını yeni alana taşıyacak.    
 
KATLI OTOPARK VE PAZARYERİ OLACAK
Geçmiş dönemde Bornova Belediyesi’nin ilçe sınırlarında yer alan Özkanlar Semt Pazarı için çeşitli formüller üzerinde duran Bayraklı Belediyesi, yeni pazaryeri için sokak aralarında kurulan mevcut pazarın kuzey cephesinde yer alan otopark alanında karar kıldı. Türk Telekom binası güzergahı üzerinde yaklaşık 2 bin 700 metrekare alana sahip arazide pazaryeri için modern katlı otopark ve pazaryeri projesi hazırlayan belediye, toplam 750 tezgahlık alana sahip 2 katlı bir tesis inşa edecek.
 
KAMULAŞTIRMA BEDELİ YOK
Proje içerisinde spor sahalarının olduğu alanı da dahil eden belediye, katlı tesisin son katını da spor sahası olarak inşa ederek sosyal alanları buraya taşıyacak.Altı tamamen otopark olan düşünülen tesisin inşasına en geç yıl sonuna kadar başlanması planlanırken, taşınmaz üzerinde hakkı olan belediyenin yanı sıra hak sahiplerinin de terk yaptığı alanlar inşaat alanına dahil edilecek. Tesis projesi için Bayraklı Belediyesi’nin herhangi bir kamulaştırma ücreti ödemediği alanda arazi ve hak sahiplerinin kamuya terk ettiği alanlar toplanarak proje alanı arazinin tamamına yayıldı.
 
ÖZKANLAR’DA SOKAK ARALARINDA PAZAR DEVRİ BİTİYOR
Yeni tesisin hizmete girmesiyle birlikte cumartesi kurulan semt pazarının aynı koşullarda çalışmaya devam etmesi beklenirken, kısmen yenilenen eski pazaryerinin bir bölümü ise üstü kapalı otopark ve sosyal hizmet alanı olarak hizmet vermeye devam edecek sokak aralarında kurulan pazar ise tamamen kaldırılacak.

 
ESNAFTAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Pazaryeri esnafının AVM’ler karşısında zor günler geçirdiğini kaydeden ve proje konusunda belediyeye gereken yardımı sunmaya hazır olduklarını belirten İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Umarız masa başında hazırlanan projeler nedeniyle esnaf mağdur edilmez. Belediyeye esnafı rahatlatan bu çözüm için teşekkürlerimizi sunuyoruz. İstedikleri takdirde, her türlü desteği sunmaya hazırız. Mevcut pazarın yayınlanan yeni yasa ile birlikte 2017 yılına kadar zamanı var. Ancak halkımız için daha hijyenik ve daha rahat ortamda hizmet vermek istiyoruz. Bu yeni tesis bizleri memnun edecek.  Proje tamamlandığında taşınmaya hazırız. Esnaf adına bize sahip çıkan belediyeye teşekkürlerimi sunuyorum. Biz mesleğimizin devam etmesini istiyoruz. AVM’lere karşı ayakta durmakta zorlanan esnafın bu tarz modern çözümlere ihtiyacı var” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası