Ege Postası
Geri

Palandöken: Pazarci Esnafindan Lüks Dükkan Kirasi Isteniyor

PAZARCI esnafının ödediği işgal harcının Bakanlar Kurulu Kararıyla yüzde 500 artırıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Pazarcı esnafı bu harcın altından kalkamaz,...
Palandöken: Pazarci Esnafindan Lüks Dükkan Kirasi Isteniyor
Haberler / Ekonomi
15 Ocak 2014 Çarşamba 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PAZARCI esnafının ödediği işgal harcının Bakanlar Kurulu Kararıyla yüzde 500 artırıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Pazarcı esnafı bu harcın altından kalkamaz, perişan olur" dedi.

Pazarcıların ödediği işgal harcının önceden belediyelerce tespit edildiğini ifade Palandöken, "Belediye Gelirleri Kanununda değişiklik yapılarak pazarcıların ödeyeceği işgaliyenin bakanlar kurulunca tespit edilmesi kararlaştırıldı. Belediyelerin 50 kuruş aldığı işgaliyeyi Bakanlar Kurulu yüzde 500 artırarak 2,5 TL'ye çıkardı. Bu tutar, toplamda aylık 1.000 - 1.500 TL'ye, yıllık ise 10 - 15 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Pazarcı esnafı bunun altından kalkamaz" şeklinde konuştu.

Belediyelerin esnafı tanıdığını, esnafın ekonomik durumunu daha iyi bildiğini de söyleyen Palandöken, "İşgal harçlarını belirleme yetkisi yeniden belediyelere verilmeli ve bu tutarlar, pazarcı esnafı için tüm ülkede yeniden 50 kuruşa indirilmelidir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası