Ege Postası
Geri

Pancar çiftçisinin elektriğini güneşten üretecekler

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimleri öncesinde Seyit Demirezen ve Ahmet Hamdi Gökçe’nin grubu, çiftçilerden gelen talepleri de dikkate alarak birleşme kararı aldıklarını duyurdu. Birleşen 2 grup, göreve geldiklerinde yapacakları...
Pancar çiftçisinin elektriğini güneşten üretecekler
Haberler / Genel
18 Haziran 2013 Salı 14:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimleri öncesinde Seyit Demirezen ve Ahmet Hamdi Gökçe’nin grubu, çiftçilerden gelen talepleri de dikkate alarak birleşme kararı aldıklarını duyurdu. Birleşen 2 grup, göreve geldiklerinde yapacakları çalışmaları da anlatarak bunların başında güneş enerjisinden elektrik üretmenin yer aldığı ifade edildi. Güneşten üretilecek elektrik pancar çiftçisi tarafından kullanılacak.

    Birleşme konusunu değerlendiren Seyit Demirezen, “Seçim sürecinde çiftçi kardeşlerimize daha iyi hizmet edebilmek için bazı düşüncelerimiz vardı. Bu düşüncelerimizi Bünyan Bölgesi’nden Ahmet Hamdi Gökçe ile birleşerek hayata geçirmek istedik. Güçlerimizi birleştirdik. Allah nasip ederse bu birliktelikle pancar çiftçisine daha iyi hizmet edeceğimizi düşünüyoruz. Bizlere destek veren ve gönüllerini açan tüm çiftçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ahmet Hamdi Gökçe ise “Seçimler öncesi önemli bir karar aldık. Çiftçilerimizden gelen yoğun talep üzerine Seyit Demirezen grubu ile güçlerimizi birleştirdik. Bu birlikteliğin pancar çiftçisine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eminim ki bu güçlü birliktelik ile çiftçi kardeşlerimizin teveccühünü kazanacağımıza inanıyorum.” dedi.

    Demirezen ve Gökçe, yapacakları projelerle ilgili olarak da ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada projelerle ilgili şu bilgiler verildi: “Güneş enerjisi sistemi kurulmasına uygun bölgelerde her yıl 3 adet olmak üzere 1 megavat kapasiteli santraller kurulacaktır. Buralarda üretilecek elektrik enerjisiyle sulama suyunda kullanılan elektrik masrafı, proje başladıktan sonra 6 yıl içinde çiftçimize ek bir yük getirmeden sıfırlanacaktır. Bu konuda 2011 yılından beri sürdürülen çalışmalarımız sonucunda finansmanı da temin edilmiş olan örnek projemiz tamamlanmış ve uygulamaya hazırdır. Kapalı sistem sulamaya uygun olan bölgelerimizde kapalı sistem sulama projelerini devreye sokarak su kaybı ve zaman kaybı önlenecek, çiftçimize kolaylık sağlanarak sulama maliyeti azaltılacaktır. Bunun için ucuz ve kaliteli plastik boru temin edilecek ve gerektiğinde sulama borusu ve sisteminin üretimi için gereken yatırımlar yapılacaktır. Çiftçinin nakit sıkıntısını gidermek ve masraflarını karşılayabilmek maksadıyla zamanında ve yeterli miktarda verilecek avanslara ilaveten gerektiğinde ara avanslarla desteklenen çiftçimiz bankalara muhtaç edilmeyecektir. Pancardan sonra ayçiçeği, mısır, arpa gibi bitkilerin ektirilmesi ve bunların çiftçilerimizden alınarak, kurulacak yem fabrikalarında yem üretilmesi sağlanacaktır. Bunun için de şeker pancarında olduğu gibi sözleşmeli üretim modeline geçilecektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası