Ege Postası
Geri

Pekdaş: 'Mütevazı ama sözü olan bina'

KONAK Belediyesi yeni hizmet binası ve yakın çevresinin düzenlenmesi mimari proje yarışmasında dereceye girenler ödüllerini törenle aldı. Konak Belediyesi, Yenişehir pazar yeri alanına yapılacak ve yarışma birincisi projeye göre inşaa idilecek yeni hizmet binasının mütevazı ama sözü olan bir bina olacağını söyledi.
Pekdaş: 'Mütevazı ama sözü olan bina'
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ağustos 2015 Cumartesi 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Belediyesi'nin Yenişehir'deki Pazar alanına yapacağı hizmet binası ve çevresi için düzenlene mimari proje yarışması ödül töreni Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, jüride yeralan Konak Belediyesi eski başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Muzaffar Tunçağ, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal da katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediyesi'nin farklı binalarda hizmet vermesi, dağınık bir yapıda çalışması nedeniyle göreve geldiği günden itibaren ilk hedeflerinin yeni hizmet binası yapmak olduğunu söyledi.



Kent merkezinde yapılacak kamulaştırmaların ciddi maliyeti olması nedeniyle en uygun yerin belediye mülkü olan Yenişehir Pazaryeri alanı olarak belirlediklerini dile getiren Pekdaş "Haritada da kentin tam ortasında yeralıyor. Bölgenin çevresinede gelişme bekliyor. Hem bölge kalkınmasına katkı hem de hizmet binalarını birleştirmek amacıyla harekete geçtik. Bölgenin planlanması ve kalkınmasına yönelik ateşleyici rol üstlenmeyi de istedik. Meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların da görüşlerini aldık. Sonra yapılacak bina için mimari proje yarışması açtık. Toplam 71 eser jüri tarafından değerlenirildi. Kamusal mekanların yeraldığı mütevazı ama sözü olan binayı seçtik" dedi.



Konak Belediyesi'nin yeni binası olacak birinci projeyi hazırlayan Ziya İmran, Mehmet Şefik Yasavul'a ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. İkincilik ödülünü kazanan evren Başbağ, Özlem Arvas, Can Özcün ve Deren Uysal'a Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, üçüncülük ödülünü ise Murat Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel'e Muzaffer Tunçağ verdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası