Ege Postası
Geri

Pekdaş’tan ‘temiz Konak’ sözü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, yerel seçimlere sayılı günler kala seçim gezilerini ev ziyaretleriyle sürdürüyor. Konak’ta halkın belediyesini kurma sloganıyla çalışmalarına devam eden Pekdaş, Göztepe ve Mersinli’de evlere konuk oldu. Gittiği her evde hane halkının yanı sıra mahalle sakinleriyle de sohbet eden Pekdaş, yüz yüze diyalogları artırarak, sorunları daha yakından dinleme ve çözüm yolları üretmek istediklerini söyledi.
Pekdaş’tan ‘temiz Konak’ sözü
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2014 Salı 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Ev ziyaretlerine ilk olarak Göztepe’den başlayan Pekdaş, Karagüllüler ailesinin evine konuk oldu. Burada kendisini görmeye gelen mahalleli kadınlarla da bol bol sohbet eden Pekdaş’a 80 yaşındaki Melek Güncü, anne ve babasının 1953 tarihli CHP üyelik cüzdanını gösterdi. Keyifli anların yaşandığı ziyarette mahalle sakini kadınlar en çok sokakların kirliliği ve çöplerin iyi toplanmamasından dert yandı. 30 Mart’tan sonra daha temiz bir Konak sözü veren Pekdaş ise, “Gittiğim her yerde bana, ‘çöpümüz iyi toplansın, size ulaşabilelim, bizi dinleyin yeter’ diyorlar. Bu kadar basit istekleri yapamayan, en temel insan ihtiyaçlarını karşılayamayan belediyeler, uçmuşlar ne önemi var. Binali Yıldırım, 1414 proje sayıyor; ‘onu yapacağız, bunu yapacağız’ diyor. İnsan var mı o projelerd? Nasıl bir belediyecilik yapacaklar, bu anlatmıyorlar. Oysa bu şehirde insanlar yaşıyor. Hizmet hizmet, diyorlar ama Belediye sadece hizmet yeri değildir. Belediyeler hem demokrasi, hem hizmet demelidir. Belediyeler insanları dinlediğiniz, insanlara saygı sunduğunuz yerler olmalıdır. Kendi estetik zevkinizi insana dayattığınız yer olmamalıdır” dedi.

ÇÖP TOPLAMADA BİLE FARK OLACAK
Göztepe’deki ev ziyaretlerini Evigen ailesinin evine giderek sürdüren Pekdaş, burada da kendisine yöneltilen çöp sorunlarına değindi. Konak’ta çöp toplamada bile farklarını ortaya koyacaklarını dile getiren Pekdaş şöyle konuştu:
“İlçe belediyelerinin en temel görevi temizliktir; çöp toplamaktır. İnsanlarımız temizlik kurallarına uymayabilir. Siz belediye olarak üzerinize düşeni yapmazsanız, titizlik göstermezseniz, insanlar da ona uygun davranır. Biz Belediye olarak en temel görevlerimizi gerçekten hakkıyla, layıkıyla yapmak zorundayız. Çöp toplamada bile farkımızı ortaya koymalıyız. Biz hep iyi çöp toplamalıyız, temiz çöp toplamalıyız, temizliğe önem vermeliyiz. İnsana yakışır şekilde hareket etmeliyiz. Çok çalışmalıyız, iyi dinlemeliyiz ve alt yapıyı yapmalıyız.”

ADİL VE ADALETLİ YÖNETİM
Gün boyu aralıksız sürdüren ev ziyaretlerini daha sonra Mersinli’ye geçerek sürdüren Pekdaş, burada da bir eve konuk oldu. Konak’ın minik bir Türkiye olduğunu dile getiren Pekdaş, her kesimden insana yönelik projelerinin olduğunu, her soruna farklı çözüm yolları geliştireceklerini söyledi. Konak’ta halledilmesi gereken çok işlerinin bulunduğunu da belirten Pekdaş, “Sorunların bir kısmı ilçe belediyesini ilgilendiriyor, bir kısmı da daha başka kurumları ilgilendiriyor. Ama biz bu sorunların çözümünün nerede olduğunu, sorunların çözmek için ne yapmamız gerektiğini onlara anlatmalıyız. Bu kurumları harekete geçirmek, sorunların çözümü için çalışmak zorundayız. Bu anlamda dezavantajlı gruplara, gerçekten kötü koşulda yaşayanlara, öncelik bile göstermemiz lazım. Ne derlerse desinler hiç umurumda değil, adil bir yönetim, adaletli bir belediye hizmeti herkese dokunan, herkesi dinleyen, herkesin sorununa çözüm bulmaya çalışan bir belediye olmalıyız. Siz insanların arasında olduğunuz sürece, insanların nabzını tuttuğunuz sürece başarılı olabilirsiniz” diye konuştu. Akşam geç saatlere kadar süren ev gezilerini son olarak Göztepe Mahalle Muhtarı Meral Kurt’un evinde noktalayan Pekdaş, burada da kendisiyle görüşmek isteyen mahalle sakinleriyle buluştu. Pekdaş, sadece seçim sürecinde değil, 30 Mart’tan sonra da sürdüreceğini belirterek, halkın talep ve şikayetlerini her zaman dinleyeceklerinin sözü verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası