Ege Postası
Geri

Peru’ Mask Müzesi’nde

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Peru’nun Cuzco bölgesinde yer alan Paucartambo köyünde, gerçekleştirilen Fiesta del Virgen del Carmen (Kutsal Bakire Festivali) kutlamaları sırasında kendisine armağan edilen maskları Konak Belediyesi Nejdet Alpar Mask Müzesi’ne bağışladı.
Peru’ Mask Müzesi’nde
Haberler / Ekonomi
16 Kasım 2013 Cumartesi 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Demir, festival boyunca renkli kostümler, başlıklar ve masklara bürünmüş göstericilerin dans ve müzik eşliğinde sokaklarda dolaştığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Gösteriler muhteşemdi. Kutsal Bakire’nin (Hz. Meryem) her yıl dua için gelen sadık insanların dileklerini yerine getirdiğine ve mucizeler yarattığına inanılıyor. Çok çeşitli masklar kullanıyorlar; insanın sevinç, üzüntü ve korku gibi heyecanlarını sembolize eden maskların yanı sıra kedi, kurt, leopar gibi hayvan maskları da bulunuyor. Özellikle keskin ve büyük burunlu, şapkalı maskların Paucartambo’ya özgü olduğunu öğrendim. Bu kutlamaların ve maskların İnka kültüründe kullanılan altın ve gümüşten yapılmış zengin içerikli maskların devamı olduğu düşünülüyor. Bu masklar müzemize çok yakışacak ve çok özel bir köşe oluşacak.”
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da, Engin Demir’in katkısı nedeniyle koleksiyonun zenginleştiğini ve sanatsever izmirlilerden benzer bağışları beklediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası