Ege Postası
Geri

Pervin Buldan: Çıkacak paketlerin Türkiye'yi demokratikleştireceğine inanmıyorum

BDP Grup Başkanvekili milletvekili Pervin Buldan, aralarında çok sayıda gazetecinin yargılandığı 46 sanıklı terör örgütü KCK davasını izlemek için Silivri'ye gitti. Buldan, demokratikleşme yolunda çıkması beklenen yeni yasal düzenleme...
Pervin Buldan: Çıkacak paketlerin Türkiye'yi demokratikleştireceğine inanmıyorum
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BDP Grup Başkanvekili milletvekili Pervin Buldan, aralarında çok sayıda gazetecinin yargılandığı 46 sanıklı terör örgütü KCK davasını izlemek için Silivri'ye gitti. Buldan, demokratikleşme yolunda çıkması beklenen yeni yasal düzenleme paketlerinin Türkiye'yi demokratikleştireceğine inanmadığını söyledi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Silivri'de görülen terör örgütü KCK davasının duruşma çıkışında açıklama yaptı. Tuncel, Türkiye'de dilini, kimliğini, kültürünü isteyen ve bu alanda örgütlenme yapan, bunu haberleştiren Kürt halkına yönelik siyasi bir baskı olduğunu savundu. Bugün mahkemelerin siyasi baskının çok somut bir aracı olarak kullanıldığını belirten Tuncel, "O yüzden ne yazık ki adil yargılanmadan, ne yazık ki adaletten ve hukuktan bahsetmek mümkün değil. Basın aracılığıyla bir kez daha buna tanıklık ediyoruz. Bu ülkede doğru haler alma meselesi bile bir sorun, suç haline getirilebiliyor. Umuyoruz bugün tutuklu olan arkadaşlarımız da özgürlüğüne kavuşacak." dedi.

Pervin Buldan "Bu dava aslında bir utanç davasıdır. çünkü bugün burada yargılanan arkadaşlarımız haber yapmakla suçlanıyorlar. Doğruları ve gerçekleri hallka yansıtmakla suçlanıyorlar. Bu arkadaşlarımızın şahsında aslında demekorasi yargılanıyor, Kürtler yargılanıyor. çünkü biz bu davalarının siyasi davlar olduğun hep ifade ettik. bugün de ifade ediyoruz.Tutuklu bulunan bütün arkadaşlarımızın, sadece gazetecilerin değil avuktaların, siyasetçilerin, milletvekillerimizin, belediye başkanlaımızın, cezaevlerinde yaşayan herkesin, tutuklu bulan bütün arkaaşlarımızın bir an önc serbest kalması gerektiğini ifada etmek istiyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz süreçten de anlaşıldığı gibi artık eğer Türkiye gerçek anlamda bir demokratikleşmeden bahsediyorsa ve demokratikleşme alanında bir adım atmak itiyorsa bir an önce bu arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Çıkması beklenen yeni yasal düzenlemelerin Türkiye'yi demekoratikleştireceğine inanmadığını belirten Buldan, "Çünkü AKP hükümeti, paketleri tek başına hazırlıyor. Tek başına icra ediyor. Türkiye'de yaşayan halkları, kadınları, gençleri, siyasi örgütleri katmadan hazırlanan paketler Türkiye'ye demokrasi getirmez. Bu paketlerden bir beklentimiz yok. Gerçek anlamda barıştan bahediyorsak, demokratüikleşmeden bahsediyorsak toplumsal bir barıştan bahsediyorsak o zaman bu ardaşalarımızın da serbset kalması gerekiyor. Biz bunu ümit etiyoruz, bunu diliyoruz. Türkiye'nin acilen demokratikleşmeye ihtiyacı vardır, toplumsal barışa ihtiyacı vardır. Bunun önündeki engeller de bugün yargılanan arkadaşlarımızıdır. Bu arkadaşlarımız serbest kaldığı zaman biz Türkiye'nin gerçek anlamda barışa doğru gittiğini ifade etmeye çalışacığız. Bunu söyleyeceğiz artık." dedi.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez ise Avrupada ve Dünyada 300 bin gazeteyci temsilen KCK davasının duruşmasında bulunduğunu söyledi. Duruşmayı izlerken de ne kadar öfkeli olduğunu ifade etmek istediğini belirten Gutierrez, "Öfkem de sadece gazetcilik faaliyetlerinden ötürü, gazetecilik yaptıkları için gazetcilerin burada tutuklu yargılanmalarıyla ilgilidir. Avrupa Gazeteciler Federasyonu bir kez daha Türk hükümetini gazetecilerin yargılanmasına kapı araladığı için terörle mücadele yasasını yürürlükten kaldırmaya çağırıyor. Bir başka çağrımız da Türkiye'de tutuklu yargılanan gazetecilerin derhal tahliye edilmesi yönünde olacak." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası