Ege Postası
Geri

Petkim işçileri fabrikaya kapandı!

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden Bursa’daki otomotiv devlerinde başlayan direniş İzmir’e de uzandı. Metal işçilerinin ardından bu kez Petro-kimya işçileri tıkanan görüşmeler nedeniyle eylem kararı aldı. Petkim işçileri fabrikaya kapandı!
Petkim işçileri fabrikaya kapandı!
Haberler / Ekonomi
28 Mayıs 2015 Perşembe 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Toplu sözleşme görüşmeleri tıkanan Petkim işçileri, Petrol-İş Aliağa Şubesi'nin çabalarına rağmen patronun uzlaşmaz tavrı nedeniyle fabrika içinde eyleme başladı.

Fabrikadan çıkan vardiyalar evlerine gitmeyerek işletme içindeki yemekhanede ve bahçede bekleme kararı aldı. Gece vardiyasında ve sabah çıkan vardiyada açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Oktay, TİS’i barışçı bir şekilde bitirme çabalarına karşın patronun kendilerini anlamak istemediğini söyleyerek mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. İşçiler, “Her yer Bursa her yer direniş” sloganı ile karşılık verdi.

Sabah çıkan vardiya ile Petkim girişinde toplanan işçilere tekrar seslenen Ahmet Oktay taleplerini almakta ısrarcı olacaklarını söyledi.
Petrol-İş Sendikası vardiyada olmayan tüm işçileri de fabrikaya çağırarak eylemi sürdürüyor. Saat 15.30’da basın açıklaması yapılacak. (Evrensel)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası