Ege Postası
Geri

Peygamber sevgisi salonlara sığmadı

Antalya Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen 'Kutlu Doğum Haftası' programında peygamber sevgisi salona sığmadı.Haşim İşcan Kültür Salonu’nda düzenlenen ve iki bin kişinin dinlediği ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konferansı,...
Peygamber sevgisi salonlara sığmadı
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen 'Kutlu Doğum Haftası' programında peygamber sevgisi salona sığmadı.

Haşim İşcan Kültür Salonu’nda düzenlenen ve iki bin kişinin dinlediği ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konferansı, Yakup Ecder, İrfan Keskin ve Nesuhi Özgül’ün seslendirdiği sala ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Cemal Ergün’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program devam etti. Antalya İl Müftüsü Ahmet Çelik, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas)'in herkesi kucaklayan şefkatini ve merhametini anlattı.

Programda; Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, 'Hz. Muhammed (sas) ve İnsan Onuru'nu anlattı. Ahmet Yaman, insanın eşrefi mahlûkat ve ekremi mahlûkat olduğunu delilleriyle açıkladıktan sonra insanda onurun iki şekilde tezahür ettiğini, birincisinin doğuştan gelen bahşedilmiş onur olduğunu örnekleriyle açıklarken, ikincisinin kazanılmış onur olduğunu bunun ise iman, islam, ahlak, takva ile kazanılacağını anlattı.

Eşler arasındaki onura da asr-ı saadet devrinden örnekler vererek değinen Yaman, çocuk, genç onuru hakkında da bilgi verdi. Konferans sonunda; Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri Arif Yücel, Cemal Ergün, Ahmet Görüzoğlu ile din görevlilerinden oluşan koro izleyicilere tasavvuf musikisi dinletisi sundu. Konferans bitiminde katılımcılara ilmihal, Kur’an-ı Kerim meali, 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' isimli kitaplar, gül ve karanfil dağıtıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası