Ege Postası
Geri

Pınar Akyol, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı

Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nda milli atlet Pınar Akyol, gülle atma 23 yaş altı kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu.
Pınar Akyol, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı
Haberler / Spor
9 Mayıs 2021 Pazar 19:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk atletizminin genç yeteneklerinden Pınar Akyol, Hırvatistan'ın Split şehrinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası’nda tarihi bir performans çizerek U23 şampiyonluğunu kazanırken, en iyi derecesini yarım metreden fazla geliştirdi.

Avrupa Atmalar Kupası’nda Türkiye’nin üçüncü altın madalyası Pınar Akyol’dan geldi. 2003 doğumlu milli atlet, gülle atmada U23 kategorisinde Avrupa Kupası şampiyonluğunu elde etti. Henüz 17 yaşında olan Akyol, yarışmaya başlarken 17.08 olan en iyi derecesini 17.65’e kadar taşımayı başardı. Son atış öncesinde İsveçli rakibinin 17.50’si ile ikinci sıraya düşen Pınar, son hakkında müthiş bir performans çizerek altın madalyayı kaptı.

Pınar, tüm zamanlar Türkiye listesinde Emel Dereli (18.56) ve Svetlana Mitkova-Sınırtaş’ın (18.25) arkasında üçüncülüğe yerleşirken, 2021 dünya listesinde de U20 yaş grubunda ilk sıraya çıktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası