Ege Postası
Geri

Pitbull davasından ceza çıktı

İZMİR’in Bornova İlçesi'nde, parkta gezdirirken kaçan pitbull cinsi köpeğini bulduğu tamirhaneden almak isteyen, çıkan tartışmada Kutsal Edip İç’i tabancayla yaralayıp, tehdit ettiği, çevreye korku saldığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ersin Bağcıer, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Pitbull davasından ceza çıktı
Haberler / 3. Sayfa
7 Ocak 2013 Pazartesi 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİRErsin Bağcıer'in parkta gezdirdiği pitbull cinsi köpeği, 2008 yılının Şubat ayında kayboldu. Aykut Gezgin, Bornova 4. Sanayi Sitesi’ndeki işyerinin önünde bulduğu köpeği, Edip Kutsal İç'in usta olarak çalıştığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nin yakınındaki oto tamirhanesine bıraktı. İki hafta sonra, tamirhanenin önünden geçerken tesadüfen burada köpeğini gören Ersin Bağcıer, araçtan inip almak istedi. Edip Kutsal İç'in köpeği vermek istememesi üzerine başlayan tartışma, çevredekilerin katılımıyla büyüdü. Köpeği aracına alıp uzaklaşmaya çalışan Bağcıer, rastgele çevreye ateş açtı. Bu arada, Edip Kutsal İç isabet eden kurşunla, Bağcıer ise yumruk darbeleriyle yaralandı.

DAVA 2011’DE AÇILABİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2008 yılında başlattığı soruşturma, tarafların adreslerinde bulunamaması ve ifadelerinin alınamaması nedeniyle uzadı. Olaya ilişkin dava 2011 yılında açılabildi. İddianamede, sanıklardan Ersin Bağcıer hakkında müşteki şüpheli Edip Kutsal İç'e yönelik 'basit yaralama, hakaret, silahla tehdit ve kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından toplam 4 yıl 10 ay ile 15 yıl 8 ay arasında, Edip Kutsal İç hakkında, Bağcıer'e yönelik 'basit yaralama' suçundan 2 ile 5 yıl arasında; Aykut Gezgin hakkında da Bağcıer'e yönelik 'kaybolmuş eşya üzerinde tasarruf' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

'KÖPEĞİMİ ALMAYA GİTTİM'

İzmir 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına avukatı Hakan Ağcakanat ile katılan sanık Ersin Bağcıer savunmasında, olaydan iki hafta önce pitbull cinsi köpeğini kaybettiğini, Ege Üniversitesi yakınlarından aracıyla geçerken bir tamirhanenin önünde kendi köpeğini başka bir köpekle birlikte gördüğünü anlattı. Yara bere içindeki köpeğini almak istediğini söyleyen Bağcıer, "Köpeğimi boğuşturduklarını anladım. Çok acımıştım. Kucağıma almak istedim ama oradaki kişiler buna karşı koydular. Bana küfrettiler. Bana engel olmak isteyen, isminin Kutsal olduğunu öğrendiğim kişiyle birbirimizi ittirdik" dedi.

Bağcıer, daha sonra köpeği aracına koyup hareket ettiğini, bunu gören yaklaşık 20 kişilik grubun üzerine geldiğini, aracında bulundurduğu ruhsatsız tabancayla, korkutmak amacıyla havaya ateş ettiğini, kimseyi yaralama kastı bulunmadığını söyledi.

'KÖPEĞİ ÇİFTLEŞTİRMEK İÇİN GETİRDİ'

Haklarında dava açılan diğer sanıklar Aykut Gezgin ve Edip Kutsal İç ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Aykut Gezgin ifadesinde, "4. Sanayi Sitesi’nde işyerimiz var. Ben işyerine giderken, çalışanlar içeriye bir köpeğin girdiğini söylediler. Ben de köpeğe ekmek verdim. Köpek buradan ayrılmaz oldu. Benim de 3-4 tane köpeğim var. Bu köpek de onlarla yaşamaya başladı. Kutsal'ın işyerindeki köpekle çiftleştirmek için bu köpeği oraya bıraktım. Daha sonra sahibi olduğunu iddia eden kişi gidip orada olay çıkartmış. Ben köpek sahipsiz olduğu için ekmek verdim" dedi.

Edip Kutsal İç ise ifadesinde, "Aykut, benim dişi pitbull köpeğimle çiftleştirmek için bu köpeği getirdi. Aykut köpeğin kendisine ait olduğunu söyledi. Olay günü tanımadığım iki kişi dükkana geldi. Köpeği almak istediler. Ben engel olunca da yumrukla vurup yere düşürdüler. Silahını çekip ateş etti. Diğeri de köpeği aldı. İkisi de arabaya binip gitti. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

CEZALARI ERTELEMEDİ

Hakim Yahya Kemal Akbaş, sanık Ersin Bağcıer'i, Edip Kutsal İç'i kasten yaralama, hakaret ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 5 bin 100 lira para, silahla tehdit ve ateş etme suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim Akbaş, Ersin Bağcıer'e verilen para ve hapis cezalarını ertelemedi. Hakim, Aykut Gezgin'in beraatine, Edip Kutsal İç’e de ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Ceza alan Ersin Bağcıer'in avukatı Hakan Ağcakanat, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

UMUT’U VURAN KİŞİ TARAFINDAN YARALANMIŞTI

Ceza alan Ersin Bağcıer, İzmir’in Karabağlar İlçesi’ndeki bir parkta oynarken maganda kurşunuyla vurulan Umut Ceylan'ı öldüren silahı ateşleyen kişi olduğu belirlenerek tutuklanan Can Kayı tarafından daha önce silahla yaralanmıştı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası