Ege Postası
Geri

Polis şehit eden sanık: Polis, evrak götüren masum biri değildi

Gaziosmanpaşa'da polis memurunu şehit eden ve daha sonra polisle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesinin yargılanmasına başlandı. Tüm polislerin işkenceci olduğunu iddia eden sanık, şehit ettiği polisin...
Polis şehit eden sanık: Polis, evrak götüren masum biri değildi
Haberler / Güncel
16 Mayıs 2013 Perşembe 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziosmanpaşa'da polis memurunu şehit eden ve daha sonra polisle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesinin yargılanmasına başlandı. Tüm polislerin işkenceci olduğunu iddia eden sanık, şehit ettiği polisin evrak götüren masum biri gibi gösterildiğini oysa meşru hedef olduğunu söyledi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sultan Işıklı getirildi. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık, iddianamede kendisinin şüpheli olarak geçtiğini ancak şüpheli değil devrimci olduğunu söyledi. Işıklı, “DHKP-C’liyim. Ancak DHKP-C terör örgütü değildir. Türkiye’de polis terörü var. Halk polis tarafından katlediliyor. Polis memuru Zekeriya Yurdakul, evrak götüren masum bir memur olarak sunuluyor. Bütün polisler işkenceci ve katildir. Bu yüzden polisin hedef alınması meşrudur.” dedi.

Sultan Işıklı’nın ardından avukatları da müvekkilinin meşru müdafaa yaptığını ileri sürerek tahliyesini talep etti. Sanık Işıklı’nın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, davayı erteledi.

İddianamede Işıklı’nın, “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Polis Memuru Zekeriya Yurdakul’u kasten öldürmek suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen Işıklı’nın terör örgütü üyesi olmak suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası